- Vær snill, ikke henrett sønnen min

Raji Sukumaran, moren til en av australierne som sitter på dødscelle i Indonesia, tryglet under en pressekonferanse i Jakarta tidligere denne uka myndighetene om å spare sønnens liv.

Raji Sukumaran, moren til en av australierne som sitter på dødscelle i Indonesia, tryglet under en pressekonferanse i Jakarta tidligere denne uka myndighetene om å spare sønnens liv. Foto: Darren Whiteside (Reuters)

FN ber Indonesia stanse henrettelse.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger, inkludert flere utlendinger.

Indonesias president avviste i januar begjæringer om benåding fra en rekke fanger som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser.

Blant dem er statsborgere fra Indonesia, Frankrike, Brasil, Nigeria og Ghana, samt to australiere som er dømt for å ha forsøkt å smugle 8 kilo heroin ut av Indonesia.

De to har sittet på dødscelle i snart ti år, og Australia har reagert kraftig på planene om å fullbyrde dødsdommen. Regjeringen i Canberra gjør nå et siste forsøk på å forhandle fram en avtale som kan berge livet deres, ifølge utenriksminister Julie Bishop.

– Generalsekretæren ber indonesiske myndigheter la være å gjennomføre henrettelsene av de gjenværende fangene som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser, sa Bans talsmann Stephane Dujarric fredag.

Blant de seks menneskene som ble henrettet ved skyting i januar, var en brasilianer og en nederlender. Begge landene kalte hjem sine ambassadører fra Jakarta som følge av henrettelsene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.