*Nettavisen* Nyheter.

- Værsågod, «Slagsmål» Vedum

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Muntert i den muntlige spørretimen onsdag.

15.01.14 11:04

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) fikk svar på tiltale da han ga ordet til Trygve «Slagsmål» Vedum (Sp) i den muntlige spørretimen onsdag.

- Jeg skal ta dette slaget videre, innledet Slagsvold Vedum da han tok ordet i en debatt om barnehageplasser og skattelettelser.

Humringen blant stortingsrepresentantene steg til latter da stortingspresidenten i neste runde unnskyldte seg:

- Det er rart med det som ligger i hodet, innrømmet Thommessen før han introduserte neste taler, Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Ja, president. Det er ikke alltid så lurt at det kommer ut, repliserte Grande.

Bekymrer opposisjonen
Flere enn 2.300 barn venter på en ledig barnehageplass i Oslo. Også i andre kommuner er ventelistene lange. Arbeiderpartiet klandrer regjeringen.

- Vi satte av penger til opptrapping til to barnehageopptak i året og reduserte priser. Den nye regjeringen sørget for at det blir færre barnehageplasser og høyere priser, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre.

I Stortingets spørretime onsdag ville han vite hva finansminister Siv Jensen (Frp) har å si til de mange foreldrene som venter på barnehageplass. Støre svarte at 50 øre i skattelettelser hver dag er en dårlig trøst for dem som mangler barnehageplass.

- Karikert bilde
- Regjeringen har iverksatt en lang rekke tiltak for å styrke økonomien til barnefamilier, for eksempel gjennom skattelettelser, svarte Siv Jensen, som mener Ap tegner et karikert bilde av regjeringens økonomiske politikk.

- Det er ikke riktig at barnehageprisene er skjerpet. De er indeksregulert. Maksprisen er videreført, sa hun.

I dag er barn som fyller 1 år før 1. september, garantert barnehageplass ved hovedopptaket i september. De som er født senere, risikerer å måtte vente et helt år, med mindre det dukker opp en ledig plass i mellomtiden.

Denne praksisen skaper lange ventelister flere steder i landet. NRK har påvist at flere enn 2.300 barn står i kø bare i Oslo.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.