*Nettavisen* Nyheter.

- Vaksine kan fjerne brystkreft

Foto: Photographer: B-D-S (Crestock)

Forskere hevder de har funnet vaksinen som kan forebygge brystkreft.

31.05.10 14:29

(SIDE2:) Vaksinene er foreløpig kun blitt testet på mus, men viser overveldende resultater, mener amerikanske forskere ved Cleveland Clinic, ifølge SkyNews.

- Hvis den virker på mennesker på samme måte som den fungerer på mus, vil dette være svært viktig. Vi vil kunne eliminere brystkreft, sier forskningsleder Vincent Tuohy.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Om forskningen
Forskerne har injisert vaksinen på seks mus, som var avlet fram til å være spesielt utsatt for brystkreft. Ingen av dem utviklet tegn til svulst. Ytterligere seks mus som ble avlet fram på samme måte fikk en placebovaksine, og alle utviklet svulster.

Vaksinen virker ved at stoffet angriper et bestemt protein som finnes i de fleste brystkreftceller.

Dersom tester av vaksinen på mennesker blir vellykket, kan kvinner over 40 år bli vaksinert mot sykdommen, mener de amerikanske forskerne.

- Vi tror at i fremtiden kan denne vaksinen brukes til å forebygge brystkreft blant kvinner, på samme måte som vaksiner forebygger mange barnesykdommer, sier Tuohy.

Amerikanske brytskreftorganisasjoner er glad for utviklingen av den nye vaksinen, men understreker at den er i et tidlig stadie og at den må undersøkes ytterligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.