RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vålerenga er ingen sutreklubb

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Etter tapet mot Tromsø søndag og i mandagens medier har Vålerenga blitt fremstilt som noe sutrete etter straffesituasjonen som ga Tromsø ledelsen på Alfheim. – Vålerenga er ingen sutreklubb, sier sportsdirektør Aalbu til vif.no.

- Der og da føltes det veldig urettferdig. Vi følte vi var godt på vei inn i kampen og den situasjonen ble veldig avgjørende for kamputfallet. Det er selvfølgelig viktig for oss å legge ting bak oss så fort som mulig, men det må være lov å være uenige. Vi er fortsatt ikke enige og vil nok aldri bli det heller, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

Hele denne uken har media brukt mange spaltemeter på feilaktige dommeravgjørelser og problemet med holding på fotballbanen.

- Det er mye holding i trøya på fotballbanen og blant annet dette var det mye fokus på i media i forrige uke. Også vi i Vålerenga vil ha bukt på dette problemet. I går opplevde vi en dommer som valgte å slå ned på noe han mente var en holding i feltet, og det er for så vidt greit. Vi er uenige i akkurat den situasjonen, men han dømmer og det må vi respektere. Vi håper og tror dommerne blir mer konsekvente og felles forståelse for denne regelen i tiden som kommer, sier Aalbu.

- Slik det er nå kan en dommer blåse straffer flere ganger i løpet av en kamp. Det er så mye holdning og dytting i feltet som det aldri blir blåst på, så det er klart vi reagerer når vi føler ting går i mot oss.

Kan gjøre feil
Til tross for uenigheten med gårsdagens dommer tar Aalbu dommerstanden i forsvar.

- Det er klart dommerne har en vanskelig jobb. De gjør feil, spillere gjør feil og til og med sportsdirektører gjør feil, sier han med et smil.

- Allikevel er en straffe såpass avgjørende at man skal være ganske sikker før man blåser, for skulle man vært konsekvent burde det man blåst flere straffer enn den man fikk på Alfheim.

Sportsdirektøren har heller ikke glemt at mange mente Vålerenga var heldige som slapp straffe i mot i seriepremieren mot Aalesund forrige helg.

- Noen hevder vi var heldige mot Aalesund som slapp unna straffe i sluttsekundene. Det er greit at noen mener det og det hører med i fotballen.

- Hvis det har kommet ut at vi skylder på media eller noen andre for denne straffen, beklager vi det. Vålerenga er ingen sutreklubb og vi skal ikke være noen sutreklubb som skylder på media eller andre når ting går oss i mot. Det er også mulig noen av oss overreagerte litt i forbindelse med den kampen. Når det er sagt spilte vi ingen god kamp mot Tromsø, og har ingen andre enn oss selv å takke for resultatet. Det blir for enkelt å skylde på dommeren selv om man reagerer spontant i etterkant av kampen og i kampens hete. Det må være lov og det må være lov å være saklig uenige i situasjoner som skjer. Vi skal slå kraftig tilbake, på fotballbanen, avslutter Aalbu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere