- Vålerenga er klare favoritter

Jan-Erik Aalbu før lørdagens kamp i Vallhall.

22.10.10 14:00

Jan-Erik Aalbu er tidligere sportsdirektør i Vålerenga og har nå virke som daglig leder i Bærum. Lørdag møter Bærums beste lag Vålerenga 2 til 2. divisjonskamp i Vallhall.

- Dette er en kamp vi virkelig gleder oss til. Sånn i forhold til tabellsituasjonen har vi kanskje ikke mye å spille for, men det er alltid noe ekstra å møte Vålerenga uansett nivå. For våre unge spillere blir det en stor opplevelse og jeg håper det kommer masse folk til Vallhall. Det er jo også en fin oppvarming til ettermiddagens kamp mot Lillestrøm på Ullevaal, sier Aalbu til vif-fotball.no.

- Jeg tror det blir en morsom kamp med nerve. Vi har ingenting å tape og alt å vinne. Vålerenga manner seg opp og topper laget, og er klare favoritter.

Tosidig utfordring

Med virke både i toppfotballen og på lavere nivå har Aalbu sett utfordringene som dukker opp med å ha rekruttlagene til Tippeligalagene i 2. divisjon.

- Da jeg jobbet i Vålerenga gikk jeg rett i strupen på de som var i mot å ha rekruttlagene i divisjonsspillet. Jeg forstår at 2. divisjon er et fantastisk sted for Tippeligaklubbene å utvikle spillere. Nå ser jeg mer hva 2. divisjonsklubbene mente, men jeg forstår også at en arena i divisjonsspill og alvoret det gir er bedre enn eksempelvis en rekruttserie, sier han.

- Da Vålerenga 2 besøkte oss på Kadettangen var det med et toppet mannskap, med spillere som Hæstad, Strand og Mos på banen. To før den kampen reiste Vålerenga til Notodden med et rent juniorlag og tapte 9-0. Nå har det blitt litt mer regulert i år, med regelen for spillere over 21 år og flere Tippeligalag har kniven på strupen, men jeg ser problemstillingen fra begge sider.

Berg- og dalbane

Bærum ligger på 6. plass før siste seriekamp, men kan bli passert av Åsane om de vinner sin kamp.

- Det har vært en berg- og dalbanesesong for vår del. Vi har prøvd å gjøre det litt annerledes i år og har satset mer på unge og lokale spillere, sier Aalbu.

- Vi som klubb må tenke mer lokalt i stedet for å hente de som er marginalt bedre. Vi må tørre å bli litt dårligere en periode for å bli bedre på sikt. Det er et klart mål at Bærum SK skal være en Adeccoligaklubb på sikt. Det er realistisk, men da kan vi ikke bruke penger som fulle sjømenn.

Aalbu mener at 2. divisjon på mange måter speiler Tippeligaen.

- Den økonomiske situasjonen nedover i systemet er mye den samme, men med mindre summer. Prosentvis er det mye av det samme. Derfor er det også viktig for oss å satse lokalt slik at vi har en sunn økonomi og riktig fokus på spillerutvikling før vi tar steget opp, avslutter Aalbu.

Vålerenga 2 - Bærum
Vallhall arena, lørdag 23. oktober kl. 13.00

Gratis inngang for medlemmer av Klanen, klubben, sesongkortinnehavere og alle med billett til Vålerenga - Lillestrøm.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag