RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vålerenga var drømmemotstanderen

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Søndag er det duket for folkefest i Skreia sentrum. Da kommer Vålerenga på besøk for å møte FK Toten i cupens 1. runde.

- For bygda er dette en stor begivenhet. Hovedarrangementet er jo fotballkampen mot Vålerenga, men det blir også et seminar på kulturhuset på Skreia for blant andre sponsorer.

Der kommer Jan-Erik Aalbu, representanter fra Klanen og Raufoss fotball for å prate om det å drive idrett og toppidrett, forteller Svein Nielsen fra arrangementskomiteen til vif.no.

- Serveringsstedene på Skreia kommer til å åpne tidlig, riktignok uten alkohol, og det vil også bli musikk og underholdning i god tid før kampen.

Dugnadsarbeid
De har nå jobbet for harde livet i en uke for å få alt klart til søndagens kamp. Det 30 år gamle tribuneanlegget har de forsterket, da de forventer godt oppmøte og muligens jenka fra Klanen.

- I tillegg har vi hatt en økonomigruppe som har jobbet med reklamearbeid i og med at dette også er en tv-sendt kamp. Vi har jobbet hardt for dette og har klart å selge reklame for ca 100 000. Det kommer jo meget godt med for en liten klubb som oss, forteller Nielsen.

FK Toten er en samarbeidsklubb med de to moderklubbene Lena og Skreia, og definerer seg selv som en utviklingsklubb.

Satser på ungdommen
- Vi prøver å tilrettelegge for de unge spillerne våre, blant annet ved at de får spille på det øverste leddet i indre Østland fotballkrets. Vi ønsker å utvikle gode spillere og akkurat nå har vi 3-4 spillere på A-laget til Raufoss. I tillegg har klubben ambisjoner om å være blant de øverste i tredje divisjon og kanskje ta et skritt videre i fremtiden, sier han

Klubben er strålende fornøyd med å møte nettopp Vålerenga. Ifølge dem selv kunne de ikke valgt en bedre motstander.

- Trekningen var maks for vår del. Vi har faktisk en del spillere som er medlemmer i Klanen og Vålerenga har jo alltid med seg mange tilskuere. Vi kunne fort trukket noen lokale 1.div. lag, men det hadde jo ikke gitt like mye PR. Vålerenga var nok ønskemotstanderen vår.

Stor fest
- Vi er ganske trygge på at det vil komme over 2000 tilskuere, kanskje til og med over 3000.

Når det gjelder resultatet er vi nok fornøyde hvis vi klarer et femmålstap eller mindre.

Vi er jo fullt klar over nivåforskjellen mellom 3.divisjon og Tippeligaen, men vi håper å kunne bidra med godt fotballspill, og det hadde vært veldig artig å få et mål eller to. Vi har hvertfall ingenting å tape, da dette bare er en bonus fra det vi driver med til det daglige.

Uansett blir dette en stor fest for alle som tar turen til Skreia Stadion, avslutter Svein Nielsen.

Den enkleste kjøreveien til Skreia Stadion fra Oslo er:
Du kjører E6 til Minnesund (4 mil derfra), kjører så videre mot Gjøvik på riksvei 33.
Stadion ligger midt i Skreia sentrum, og er lett og se på venstre side når du kommer fra Oslo.
Turen er totalt på ca 11 mil og tar ca. 1,5 time.

God tur og husk, det er alltid gøy på landet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere