Gå til sidens hovedinnhold

- Valgerd går over streken

Kulturdepartementet mangler juridisk grunnlag for sine krav mot P4 etter rettsavgjørelsen. Det mener advokat Espen Tøndel i Simonsen Føyen advokatfirma.

På tross av en avgjørelse i Asker og Bærum tingrett, går Kultur- og kirkedepartementet ut og mener at P4 ikke får lov å ta i bruk sitt nye sendenett før i januar, og at kanalen er pliktig til å fortsette sendingene i det gamle sendenettet.

- Dette er langt utenfor hva departementet har myndighet til, mener Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Trond Giske.

Griper inn
Også fra juridisk hold er man forundret over departementets framgangsmåter.

Espen Tøndel, partner i advokatfirmaet Simonsen Føyen, mener det er merkelig at departementet griper inn i rettens skjønn.

- Departementet kan gi uttrykk for et syn, men her griper de inn i en pågående rettssak. De må i alle fall avvente påkjærelsen.

- Hvilke aksjonsformer har departementet til å tvinge igjennom sitt syn i saken?
- De kan jo ut fra konsesjonsvilkårene ilegge P4 ulike sanksjoner som for eksempel dagbøter, sier Tøndel.

Sanksjoner er mulig
En av sanskjonsmulighetene Kulturdepartementet har, er inndragning av konsesjonen. Men Tøndel mener det er en alt for dramatisk sanksjon til at departementet velger den utveien.

- Jeg tror at dette finner sin naturlige løsning, første januar er bare noen få dager unna. Det er kun domstolens om kan forhindre P4 i å operere, og så vil konsesjonsinnehaveren eventuelt eksponere seg for sanksjoner, sier Tøndel.

TV 2 Nettavisen forsøkte å få tak i kulturminister Valgjerd Svarstad Haugland, men får opplyst fra departementet at hun har tatt juleferie.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto