*Nettavisen* Nyheter.

- Vanskelig å se seg selv naken

Foto: (MySpace)

Artisten Mika slet med dårlig selvtillit og ble mobbet i tenårene.

25.09.09 12:51

(BIIPMAG): Mika, mest kjent for den bestselgende låten «Grace Kelly» fra 2007, er for tiden klar med sitt nye studioalbum «The Boy Who Knew Too Much». Det nye albumet er oppfølger til «Life In Cartoon Motion», som solgte seks millioner eksemplarer på verdensbasis. Nå forteller den populære artisten hvor han har fått inspirasjon til albumet fra.

Synger om mobbingen
Mika skriver nemlig fengende hitlåter for å få de som mobbet ham på skolen til å føle seg elendige:

- Da jeg var 14 år tenkte jeg for meg selv «Jeg kan gjøre dette» og jeg tenkte at hvis jeg er en freak ville jeg være en vakker freak. Hvis jeg skulle skrive fornærmelser til folk som var slemme mot meg, skulle jeg gjøre det i en popsang fordi da ville de få den på hjernen. Å skrive sanger handlet bare om å få makt, sier han ifølge contactmusic.

- Kjempehardt å være tenåring
«The Boy Who Knew Too Much» har blitt et mørkt og mer modent album ifølge artisten selv:

- Med det nye albumet ville jeg skrive fra det perspektivet der jeg først startet å skrive sanger fra. Jeg ville gå inn i det og omfavne mørkheten og hardheten fra den perioden av livet mitt, sier han og legger til:

- Det er kjempehardt å være 15 eller 16 år. Det er vanskelig å se deg selv naken i speilet og tenke: «Hvem i helvete vil noen gang ha lyst til å sove med denne?».

Hadde troen på suksess
Mika forteller at han overlevde skolen med håpet om at han kunne oppnå suksess gjennom sin nystartede musikk karriere:

- På den tiden var musikken min jeg som fortalte verden: «Jeg vet at du ler av meg, men jeg kan gjøre noe du ikke kan. Jeg lager min hjemmelagde bombe og jeg skal tenne den på i ansiktet ditt en dag».

Få en smakebit på den nye musikkvideoen «We Are Golden»:

HTML EMBED

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.