RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vanskelig for Aker Kværner

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities mener nyheten om at spanske Dragados vant den store Snøhvitkontrakten tyder på en vanskelig fremtid for Kjell Inge Røkkes offshoreverft. Meglerhuset har ingen tro på at klager vil endre tildelingen
Les også: Røkke tapte Snøhvit-kampen(Ny)

Kværner Rosenberg tapte i går den store Snøhvit-kontrakten til spanske Dragados.

Gjensidige NOR mener det var som ventet at Kværner Rosenbergs tilbud ble for dyrt for Statoil, og at dette er delvis diskontert i kursen på Aker Kværner. Likevel venter meglerhuset en nedgang for aksjen ved åpning i dag, fremgår det av presentasjonsmateriale fra meglerhusets morgenmøte i dag.

Budet fra spanske Dragados var på 1,45 milliarder kroner, noe som var 20-40 prosent billigere enn Kværner Rosenbergs tilbud.

Gjensidige NOR venter flere forsøk på å bevise ulovlige subsidier, men mener det er "liten sannsynlighet for å vinne fram med noe som helst".

Det vises til at det er stor overkapasitet på offshoreverft i Norge, og meglerhuset konkluderer med at fremtiden for Aker Kværners offshoreverft er "vanskelig".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere