*Nettavisen* Nyheter.

- Vanskjøtsel av verste sort

Foto: (Bjørn-Tore Sandbrekkene/ Dyrebeskyttelsen)

22.03.13 20:22

Den forkomne katten klarte ikke å ta til seg verken vått eller tørt, og den var i ferd med å fryse i hjel da dyrebeskyttelsen tok den med til dyrlegen.

- Dette er snakk om vanskjøtsel av verste sort. Dette dyret ville ikke klart seg lenge, sier Inger Arntsen og Tone Andersen i Dyrebeskyttelsen Sandefjord Larvik til ØP Nett.

Den trolig snart to år gamle katten, som foreningen har gitt navnet Arragon, ble funnet tidligere denne uken i et boligområde i Larvik, og den har trolig klart seg på mat noen må ha satt ut til den.

Pelsen til dyret var imidlertid så dårlig stelt, at det nå bare var floker og skitt.

- Den kommer nok fra et privat hjem i området, men der har den utvilsomt ikke fått godt stell, sier de to fra Dyrebeskyttelsen til avisa.

- Slik pelsen var nå, ga den ingen isolasjon, og den hadde tovet seg så mye at katten ikke klarte å stelle den selv lenger. I tillegg klarte katten nesten ikke å bevege seg, og den slet med å ta til seg mat. Heldigvis ser det ut som vi har klart å redde den nå, sier Arntsen og An(dersen.

(Saken fortsetter under bildene)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dyrebeskyttelsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Dyrebeskyttelsen)

Da Arragon ble funnet, ble den umiddelbart tatt med til dyrlege. Her ble det raskt konstatert at det meste av pelsen måtte fjernes, og nå klarer en glattbarbert utgave av katten både å ta til seg mat og å stelle seg selv.

- Den kommer seg veldig raskt nå, og vi håper snart å finne et nytt hjem til den, med eiere som forstår å stelle en katt riktig. Dette var en langhåret katt, og da er det avgjørende at pelsen får stell. Den klarer ikke alltid å ta seg av dette selv, sier de to fra dyrebeskyttelsen til avisa.

Les flere saker fra Østlands-posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag