*Nettavisen* Nyheter.

- Vanvittig balltempo

Ingen henger med når Vålerenga får spillet til å sitte.

21.04.09 13:13

Se de to første VIF-scoringene på VIF TV

- De første 25 minuttene av begge omgangene var veldig bra. Vi hadde et vanvittig balltempo. Når vi får det til å flyte som vi gjorde da, henger ingen andredivisjonslag med i svingene, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no etter at VIF2 slo Pors 5-2 på Valle i årets første hjemmekamp.

- Det at vi kan spille på en strøken kunstgressmatte her på Valle i stedet for humpete Voldsløkka er avgjørende for oss. Her kan vi spille ut motstanderen med høyt balltempo, det kan vi ikke på dårlige gressbaner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF MEDIA (Alle foto)

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga var i perioder veldig gode på Hafslundbanen mandag kveld, men klarte likevel ikke å drepe spenningen i kampen.

- Vi ser at så fort vi slipper oss litt ned, så får vi trøbbel. Da bruker vi flere touch og blir mer sårbare. Vi møtte et veldig godt lag i dag og vi følte oss ikke skikkelig trygge før vi gikk opp til 5-2.

Med syv mål fikk publikum på Valle valuta for pengene. Kampens første mål kom etter drøye kvarteret. Morten Berre fikk ballen etter en corner og la ballen over feltet. Den havnet hos Mohammed Fellah på hjørnet av sekstenmeteren som plasserte ballen sikkert i nettet bak Pors-keeperen.

To minutter senere tok Mostafa Abdellaoue med seg et langt oppspill fra Prince Mambouana på elegant vis. Alene med keeper gjorde han ingen feil og økte VIF-ledelsen til 2-0. Pors reduserte til 1-2 etter drøye halvtimen da Chris Joyce flikket et overlegg fra venstrekanten i mål

Etter pause gikk det kjapt. Fire minutter var spilt da Bojan Zajic dro seg ned til dødlinja før han la ballen 45 grader ut til Mohammed Fellah som dunket ballen opp i nettaket. Samme Fellah var på pletten to minutter senere. Midtbanespilleren tok med seg ballen fra midtstreken, fant Mario Roberto Martínez 30 meter fra Pors-målet. Nykommeren fra Honduras ga ballen videre til Mos som gikk til linja og serverte til Fellah som dunket inn sitt tredje mål for kvelden.

Halvtimen før slutt reduserte Pors og Chris Joyce fra straffemerket, før Bojan Zajic fintet ut bortelagets keeper etter alle kunstens regler og klinket ballen i det tomme målet.

- En veldig bra gjennomført kamp av hele laget. Innstillingen var bra og gutta viste at de ville vinne og spille god fotball. Da blir det som regel bra, sier Holter.

- Vi er veldig fornøyd med å innlede med tre poeng på hjemmebane. Det er viktig å starte poengsankinga tidlig slik at vi slipper å spille med kniven på trupen hele høsten. Vi har møtt to lag som på papiret er veldig bra. Derfor er vi veldig fornøyd med å sitte igjen med fire poeng etter to kamper. Vi fikk riktignok en god start i fjor også. Vi hadde tre poeng etter den første kampen. Problemet var bare at vi fortsatt sto med de tre poengene etter elleve kamper, gliser Holter.

- Vi skal ikke gjenta den blemma i år og satser på å plukke poeng jevnt og trutt fremover.

Vålerenga 2 - Pors 5-2 (2-1)

Mål: 1-0 Mohammed Fellah (16), 2-0 Mostafa Abdellaoue (18), 2-1 Chris Joyce (32), 3-1 Fellah (49), 4-1 Fellah (51), 4-2 Joyce (str. 58), 5-2 Bojan Zajic (76)

Gult kort Vålerenga: Kristian Brix

Vålerengas lag mot Pors: Øyvind Bolthof - Amin Nouri, Stefan Strandberg, Prince Mambouana, Kristian Brix - Bojan Zajic, Allan Jepsen - Mario Roberto Martínez (Anders Lie fra 87), Mohammed Fellah, Morten Berre (Håvard Nielsen fra 81) - Mostafa Abdellaoue (Andreas Aanesrud fra 81)

Se de to første VIF-scoringene på VIF TV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.