RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var bare nerver

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg tror ikke Siv Jensen er sint på henne.

Erna Solberg møtte tirsdag til partilederutspørring i NRK.

- Nerver
Temaene var samarbeidsklimaet på borgerlig side, økonomisk politikk og flere småsaker.

Men først ut var situasjonen på borgerlig side etter mandagens utblåsning fra Siv Jensen i Stortinget.

- Jeg oppfattet det som at dette var et uttrykk for nervene som spiller inn nå, den siste uken av valgkampen, var Erna Solbergs svar da hun ble spurt om hun hadde valgt regjeringspartnere.

- Har ikke valgt noen
- Jeg har fortsatt ikke valgt noen, og kommer heller ikke til å gjøre det. Høyre vil samarbeide med alle partiene på ikke-sosialistisk side og det er ikke forandret, sa hun.

Solberg hadde ingen åpenbare problemer med å besvare utspørrernes spørsmål. Tvert i mot, hun gjorde en god prestasjon mener valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

-  Jeg synes Erna Solberg er blitt overraskende god. Personlig hadde jeg ventet at det var Siv Jensen som skulle dra lasset på borgerlig side. I stedet ser det nå ut til at Erna Solberg har satt Siv Jensen i skyggen, sier Marthinsen til Nettavisen.

- Som ei kule
Han mener Solberg har vist en økt, god form i løpet av valgkampen.

- Jeg synes hun har kommet som ei kule, sier Marthinsen.

Også kveldens partilederutspørring synes han hun klarte godt.

- Hun fikk stort sett snakke om de sakene som hun og Høyre liker godt å snakke om. Hun var klar og tydelig, og det virket som hun var trygg på seg selv, sier Marthinsen.

Høyre-vind?
Det kan se ut til at det blåser en Høyre-vind over landet om dagen. Partiet fortsetter oppturene på meningsmålingene, og tirsdag kveld viste resultatene fra årets skolevalg at Høyre får en kjempeframgang på hele 4,6 prosentpoeng, sammenlignet med 2005-resultatene.

«Gleder meg over Tommy Sharif og Unge Høyres gode skolevalgsinnsats, men små sommerfugler i magen før NRK utspørring», skrev Erna Solberg på sin Twitter-profil like før kveldens utspørring.

Marthinsen er statsviter og skriver en del for høyreorienterte tidsskriftet Minerva. I tillegg leverer han prognoser/analyser til flere A-presseaviser. Han beskriver seg selv som en «frittstående analytiker» og er ikke medlem av noe parti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere