Gå til sidens hovedinnhold

- Var en god far

I Trond Kirkvaags kommende bok beskrives farens mørke sider. - Synd og unødvendig at alt blir fremstilt slik, sier hans bror om saken.

(SIDE2): Trond Kirkvaag beskriver ifølge VG en mørk side av kjendisfaren Rolf Kirkvaag i boken «Kom ikke nærmere. Jeg og far».

Redd faren
Kirkvaag forteller blant annet om en gang da barna hadde lekt med farens julekort uten tillatelse, noe som endte med fysisk straff.

- Broren min la seg over knærne til far. Det smalt, skriver han i boken ifølge avisen.

Videre kommer det frem at barna var så redde for faren at de kalte ham for «Den Fremmede».

Varm og omtenksom
Broren Rolf Kirkvaag jr. mener imidlertid at foreldre flest var så strenge som dette på den tiden.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i Tronds beskrivelse av far, men forstår at han kan ha opplevd far annerledes. Barndommen vår var preget av disiplin og strenge foreldre, men det tror jeg gjaldt de fleste som vokste opp på 50- og 60-tallet, sier Kirkvaag jr. til VG Nett.

Han sier det er viktig å se det i sammenheng med at det var vanlig å bli slått på den tiden.

- Jeg valgte å få ris på rumpa i stedet for husarrest, for da kunne jeg slippe ut igjen for å leke videre, sier han, og påpeker at han selv er motstander av den type barneoppdragelse.

Til seher.no forteller han at hans barndomsvenner mener at faren stilte mer opp enn de fleste andres foreldre.

- Far var både varm og omtenksom, sier han til nettsiden.

- Uhørt
Torsdag står Rolf Kirkvaags bror, Tor Kirkvaag (78), frem i et stort intervju i VG. Han er rystet over nevøens beskyldninger, og betegner NRK Aktivums lansering som «uetisk og tragisk». Han sier følgende om sin bror:

- Jeg så han aldri heve stemmen, eller i det hele tatt være i nærheten av å slå sine barn. Aldri i livet. Å påstå et voldsmønster mener jeg er uhørt, sier Tor Kirkvaag til VG.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene