- Var litt nervøs

ULLEVAAL STADION (vif.no): Alexander Mathisen fikk sin Tippeligadebut fra start mot serieleder Brann søndag kveld. Det endte like godt med bestemannsprisen. -Jeg var litt nervøs før dommeren blåste i gang, sier han til vif.no.

14.08.06 20:09

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det føltes godt å få starte en kamp, og jeg var litt nervøs i forkant, men det glemte jeg så snart kampen startet, sier Alexander Mathisen til vif.no etter kampen.

Mathisen spilte hele kampen på venstrekanten, og ble av Vålerengas generalsponsor Hafslund Strøm og Sikkerhet kåret til kampens bestemann.

- Jeg følte det gikk greit, det ble mye løping. Vi var gode i dag, og produserte mange sjanser, selv om vi kanskje ble litt redde for å få en utligning i mot på slutten.

- Nå må vi bare ta med oss denne følelsen. En slik seier gir selvtillit i laget, og vi går for å å vinne flere kamper framover.

Gått gradene
Alexander har gått gradene i Vålerenga, og fått noen innhopp for A-laget. I forrige kamp var han innbytter og scoret ett av Vålerengas mål mot Rosenborg.

- Jeg har fått prøve meg litt etter hvert, og tatt steg hele veien. Det har vært viktig med tanke på å føle på nivået, og jeg føler jeg har litt å gå på offensivt, men det tror jeg kommer med mer spilletid, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Morten Berre avgjorde kampen med sin scoring tidlig i andre omgang. Drømmetreffet fra 23 meter føyk inn bak Branns keeper Håkon Opdal.

- Jeg har nok brukt opp kvoten for slike scoringer nå, sier en godt fornøyd målscorer.

- Det var et utrolig deilig treff, og jeg trodde på scoring i det ballen forlot foten. Vi var nok litt heldige som tok ledelsen, men i andre omgang skaper vi mye, og jeg føler vi vinner fortjent.

Jevne kamper
Etter tre tap på rad, var selvfølgelig tre poeng mot Brann veldig viktig.

- Det har nok hjulpet med en god treningsuke. Vi spilte godt mot Lyn og Rosenborg selv om vi tapte, og jeg håper det snur nå. Det er ofte jevnt i Tippeligaen og i dag hadde vi heldigvis marginene med oss, avslutter Berre.

Jan Derek Sørensen var sist på Vålerengas første scoring, og nest sist på ballen når Berre scoret. En takk for sist siden Berre la pasningen til Sørensens scoring.

- Det var viktig å score først, på det som omtrent var vår første skikkelige sjanse. Kampen åpnet litt nervøs, men jeg synes det tok seg opp og at det var en god kamp av begge lag. Ikke minst var det utrolig viktig med en seier igjen, sier han.

Satt fokus
Vålerenga har i den siste treningsuka satt litt ekstra fokus på å luke ut enkle baklengsmål, noe som ga utslag mot Brann.

- Vi har trent omtrent som normalt, men satt litt ekstra fokus på å unngå enkle mål i mot. Vi vet at vi vinner de fleste kampene om vi holder nullen, for vi produserer en del framover. I dag var vi også effektive tidlig, Brann hadde også sine sjanser.

- Nå håper vi at vi får en ny periode med mange kamper uten tap, vi er gode nok til å klare det.

Førstkommende lørdag kommer det en meget viktig kamp for Vålerenga, kvartfinale i cupen mot Fredrikstad på Ullevaal.

- Det er den kampen som teller mest for oss nå. Vi har utrolig lyst å gå langt i cupen, avslutter Sørensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.