RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var positiv og deltakende

Foto: Danny J. Pellicer/Forsvaret (Nordlys)
Sist oppdatert:
Den tragiske nyheten om at Andreas Eldjarn (21) fra Kvaløya i Tromsø var blant de omkomne i Afghanistan, kom som et sjokk på nærmiljøet.

Beskjeden om at tromsøgutten ble drept i tjeneste i Afghanistan søndag, kom som et sjokk på nærmiljøet på Kvaløya i dag.

- Vi holder åpen kirke i Kvaløy kirke i Eidkjosen klokken 20.30 mandag, sier Birgit Lockertsen, fungerende domprost, til Nordlys.no.

Eldjarn bodde på Kvaløya, og avsluttet også sin videregående skolegang med allmenn påbygning på Kvaløya videregående skole i 2006/2007.

Les også: Fetteren til Solhjell drept

Preget av tragedien
I dag var stemningen på skolen preget av tragedien.

- Det preger oss når en av våre elever går bort. At han var så ung gjør dette ekstra trist, sier assisterende rektor Bjørn-Inge Thomasjord.

Selv husker han 21-åringen som elev, og beskriver en skoleflink og trivelig ung mann.

- Han var en ordentlig og gjennomført trivelig gutt. Og han var en stødig elev, som gikk ut med gode resultater, sier Thomasjord.

Les også: Her er navnene på de drepte

Preget miljøet
- Hvordan påvirket han dem han hadde rundt seg?

- Han preget miljøet. Han var aktiv i klassemiljøet, og var positiv og deltagende, sier Thomasjord.

- Allerede mens han gikk her, snakket han om at militæret var neste stoppested for ham. Men om planene hans allerede den gang innbefattet å reise til utlandet, vet jeg ikke.

Trefninger i mai
Forsvaret meldte mandag at en av omkomne, orlogskaptein Trond Bolle, erstattet en av de skadde fra trefningene 2. mai i år i Afghanistan, der åtte norske soldater ble skadet.

De tre kystjegerne som omkom, Andreas Eldjarn, Simen Tokle og Christian Lian, var med i det nevnte angrepet.

Sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, generalløytnant Bernt Brovold, orienterte under pressekonferansen om hendelsesforløpet.

Det norske laget var på vei til et møte med sivilt lederskap i al-Mar, 30 kilometer vest for Meymaneh, da bilen de satt i kjørte på en veibombe. Alle fire satt i et pansret Iveco-kjøretøy.

Død ved ankomst
Raskt etter hendelsen ble norske helikoptre sendt ut og evakuerte to av soldatene. De ble erklært omkommet ved ankomst til sykehuset i Meymaneh. De to andre ble evakuert med kjøretøy og ble også erklært omkommet ved ankomst.

Omkring en halvtime etter hendelsen tok amerikanske styrker kontakt for å tilby hjelp. De kom senere til stedet med bistand til blant annet ytterligere evakuering og eksperter på eksplosiver.

Les flere saker hos Nordlys.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere