RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommersola skinner over Norefjell-Eggedalsfjella på turstien til Høgevardehytta (1400 meter over havet) i Buskerud. Rutene i fjellet er oftest merket med små varder. For at du skal vite at du er på en DNT-sti, merket av Den Norske Turistforening, er noen av vardene merket med en rød T.
Sommersola skinner over Norefjell-Eggedalsfjella på turstien til Høgevardehytta (1400 meter over havet) i Buskerud. Rutene i fjellet er oftest merket med små varder. For at du skal vite at du er på en DNT-sti, merket av Den Norske Turistforening, er noen av vardene merket med en rød T. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

- Varde-trend i fjellet kan være livsfarlig

Turistforeningen frykter livsfarlige situasjoner på grunn av vardebygging.

Den Norske Turistforening (DNT) har merket ruter u et norske fjellet med varder. Til sammen 20.000 kilometer i norsk fjellterreng er merket. Nå har fotturister begynt å legge på sine egne steiner på vardene.

– I uvær med tett skodde og tåke i fjellet er vardene våre livsviktige. Mange turister bygger også egne varder ved siden DNTs faste vardenett. Dette kan skape livsfarlige situasjoner dersom villvardene fører til at turfolket i uvær mister den rødmerka stien – og går seg ville i fjellet, sier markedssjef Kari Merete Horne i DNT Oslo og omegn til Nationen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Turgåere og jaktlag bruker gjerne vardene som veivisere i fjellet.


Turistforeningen bruker mye tid på å rive de ulovlige vardene.

– Vi oppfordrer alle turgåere til ikke å bygge sine egne varder i fjellheimen, og samtidig la DNTs varder få stå i fred, sier Havik til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere