RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Våre batterier eksploderer ikke

Sist oppdatert:
Ingen av mobilbatteriene som har eksplodert den siste tiden, har vært ekte Nokia-batterier, sier Nokia-ledelsen.

Men Nokia-ledelsen slet med å bortforklare at telefonen til en Ålesund-kvinne smeltet.

De siste dagenes meldinger om eksplosjonsfarlige Nokia-batterier har gitt den finske mobilprodusenten et image-problem. Under en pressekonferanse i Helsinki torsdag skulle selskapet tilbakevise påstandene.

Følger internasjonale standarder
I alt er det registrert mellom 30 og 40 hendelser der mobilbatteriene har eksplodert under bruk. Ifølge Nokia var ingen av disse originale batterier.

- Alle batteriene vi har undersøkt, enten selve batteriet eller på bilder, viser seg å være uoriginale. Det er ikke sant at våre batterier ikke har sikringer. De følger internasjonale, strenge standarder, sa Jonas Geust i Nokia Mobile Phones under pressekonferansen.

Men da journalistene slapp til med spørsmål, kom Nokia-ledelsen på vikende front. Blant annet ble et tilfelle i Ålesund trukket frem. En kvinne opplevde at telefonens batteri smeltet mens den lå i vesken hennes.

Ble presset
- Det er riktig at det har vært et slikt tilfelle i Norge. Der har vi ikke gjort noen konklusjoner ennå. Så langt vi har klart å bringe på det rene, dreier det seg om feilbruk. Vi er fortsatt i dialog med denne brukeren, men har ikke kunnet konkludere endelig ennå. Her dreide det seg altså ikke om en eksplosjon, men om smelting, sa visekonsernsjef Janne Jormalainen i Nokia Mobile Phones.

I tilfellet i Ålesund er det bragt på det rene at det ikke dreier seg om et uoriginalt batteri, noe som gir Nokia et stort forklaringsproblem. Mobilgiganten har nemlig konsekvent avvist at deres batterier kan oppleve denne type problemer.

Nokia fikk også flere eksempler på batterier som har smeltet eller eksplodert. Både journalister fra Storbritannia og Belgia kunne vise til tilfeller der beviselige originale Nokia-batterier har gått i stykker.

På disse spørsmålene kom Nokia-ledelsen klart på vikende front. De viste hele tiden til at de ikke kjente enkeltepisodene, men at Nokia selv aldri har funnet originale batterier som eksploderer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere