RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Våren har kommet for å bli

Sist oppdatert:
Optimisme og utepils i Oslos gater.

Nå ser det endelig ut til at våren er kommet for å bli. I følge meteorologen Kristen Gislefoss skal det bli sol og varmegrader hele denne uken, spesielt på sør- og østlandet.

Og om det mot formodning skal komme noe nedbør, så vil det komme som regn, forteller Kristen. Med andre ord er det på tide og ta frem vårjakken og legge stilongs og votter på hylla.

Så vi tok oss en tur ut i finværet, for å høre med noen av de som nøt en av de første ordentlige vårdagene ute i Oslo’s gater, om hva de syntes om at våren endelig har kommet.

eggen
eggen

Mikkel Eggen (50)

- Dette var jaggu meg på tide! Det er så deilig å våkne til fuglesang om morningen, og jeg merker at jeg får mye mer energi når solen titter frem. Jeg er en evig optimist, så jeg tror nok våren er kommet for å bli. Det kjennes ihvertfall sånn ut akkurat nå!

Trygve Evensen (66) og Einar Wold Svendsen (63)

- Det er veldig godt med vårvær i mars, utrolig deilig og se gradene stiger på gradestokken og det blir med ett mye lysere og livligere. I tillegg er det kjempedeilig å se de første vårtegnene, som blåveis og hestehov. Det siste snøfallet kom nok forrige onsdag, og nå har vi noen deilige måneder i vente. Vi sitter til og med å nyter vår første utepils i dag, flere skal det bli!

solskinn 1
solskinn 1

Sandra Escalante (25) og Mari Skorge (25)

- Vi syntes faktisk det er litt for tidlig med vår allerede i mars, det kunne gjerne vært noen uker til med skisesong. Men det er helt klart behagelig å kunne slappe av i solen med en kaffe, uten å vasse igjennom slapseføre. Når solen titter frem merker man det i tilegg veldig på humøret, man blir mye gladere og både ølen og kaffen smaker bedre ute. I tillegg blir man mye mer sosial når solen kommer frem! Men vi er ikke så optimistiske at vi tror våren har kommet for å bli enda. Vinterklærne får nok ligge i skapet i noen uker til.

I Oslo er det spådd opp mot 12 grader og sol tirsdag. I Bergen er det ikke spådd det samme solskinnet, der er det spådd regnbyger tirsdag, onsdag og torsdag. Trondheim får også regn onsdag, men kan kose seg med noe solgløtt tirsdag. Nordover i landet blir det noe kaldere med fare for snø og minusgrader samt fare for sterk vind. Helt sør er det også meldt om mye sol, men aller varmest er det i Drammen.

Artikkelforfatterne har praksis i Mediehuset Nettavisen fra Hadeland videregående skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere