RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vattenfall-direktøren har pantsatt konsernet

Stockholm (NTB-TT): Direktøren i svenske Vattenfall har pantsatt hele det statlige konsernet i en avtale med tyske myndigheter, melder svensk TV 4.

Lars G. Josefssons dager som konserndirektør i Vattenfall kan derfor være talte, og ifølge SVT vil han bli tvunget til å trekke seg alt fredag.

Tidligere i uka kunne TV 4 fortelle at Josefsson planla å selge strømgigantens linjenett i Sverige, for å bruke inntektene til å investere i britisk atomkraft.

Fjernsynskanalen viste til interne styredokumenter, men fra Vattenfalls side ble det understreket at noen endelig beslutning ikke var tatt i saken.

- Fullstendig uakseptabelt, lød kommentaren fra opposisjonen, representert ved Socialdemokratene.

Nå kan TV 4 fortelle at Josefsson i juni i fjor undertegnet et dokument som regulerer Vattenfalls erstatningsansvar dersom det skulle skje en ulykke ved konsernets atomkraftverk i Tyskland.

Ettersom avtalen slår fast at Vattenfalls erstatningsansvar er ubegrenset, innebærer den i praksis at hele det statlige energikonsernet er pantsatt.

En eventuell ulykke i Tyskland vil derfor kunne resultere i konkurs og kroken på døra, også for Vattenfalls virksomhet i Sverige.

Ifølge næringsminister Maud Olofsson ble regjeringen først kjent med avtalen for noen få uker siden.

- Det var vi som stilte spørsmål, og vi fikk et svar som er uakseptabelt, sier Olofsson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere