*Nettavisen* Nyheter.

- Veggene svingte og sofaen beveget seg

Johan Hatleskog er bassist i bandet The New Wine Foto: (Paul Weaver, Nettavisen)

Flere nordmenn forteller nå om sine opplevelser i Japan.

11.03.11 16:13

– Vi satt og drakk te på en tradisjonell japansk café da bildene på veggene plutselig begynte å svinge, og hele sofaen beveget seg frem og tilbake. Like etter begynte vi å få bekymrede tekstmeldinger fra Norge, forteller Geir Hermansen i bandet The New Wine til BA fra Japan.

Han befinner seg nå i byen Kanazawa utenfor Tokyo.

Er du i Japan? Send tekst og bilde til Nettavisen her og fortell hvordan du har det.

Bandet er på turné og har blant annet varmet opp for Erlend Øyes The Whitest Boy Alive.

Urolig for familien
Bygdøyposten har vært i kontakt med Modum-mannen Tor Nielsen. Hans Mats Roger Nielsen bor og jobber i Tokyo.

– Han kan fortelle at dette virkelig var et kraftig skjelv. Det har vært flere skjelv der de siste dagene og ukene, men selv om norske medier har omtalt disse som ganske kraftige har Mats Roger roet det hele veldig ned. Denne gang legger han imidlertid ikke skjul på annet enn at det var skikkelige saker, forteller pappa Tor til Bygdeposten.

Mats Roger er gift med en japansk kvinne, og foreløpig er det svært usikkert hvordan det har gått med svigerfamilien.

Bygningene nesten krasjet
– Vi skjønte at skjelvet var kraftigere enn vanlig, så vi gikk ut på gaten. Bygningen ved siden av vår svaiet skikkelig, den tok nesten borti bygningen ved siden av, sier Paul Johannessen til tv2nyhetene.no. Han er lærer i Tokyo og ventet på elevene i åttende etasje da jordskjelvet startet. Ute på gaten så han bygningene svaie uten at noen ble ødelagt.

– Alle de lokale japanerne syntes også det var skremmende, men ingen bygninger rundt oss ble alvorlig skadet. Det er noen branner rundt Tokyo, og togene står. Jeg har bare lyst til å komme meg hjem, som er 20 kilometer unna sier han til TV 2 Nyhetene.

En bibelskole fra Grimstad er på reise gjennom tsunami-herjede Japan. De sju studentene og lærer Anne Marit Topland fra Bibelskolen i Grimstad satt på toget til Osaka da jordskjelvet startet.

- Vi har ikke kjent selve skjelvet. Til det er vi for langt sør. Men vi ser nå alle tv-bildene og det gjør sterkt inntrykk. Det er helt forferdelig å se tsunamien treffe og ta med seg biler, hus og rismarker. Alt stoppet opp her. Men det er ingen panikk eller noe. Japanerne er rolige og beherskede. Men det er er klart at det er mye usikkerhet, sier Topland til agderposten.no.

Fotballproffen
På grunn av de enorme ødeleggelsene i Japan, sitter de foreløpig fast i Osaka.

Fotballproffen Tor Hogne Aarøy er også i Japan, og sendte fredag en sms til sin pappa med teksten «vi har det bra». Aarøy spiller for japansk Jef United i byen Chiba i Tokyo-bukta. Her bor han sammen med kona Cornelia og barna Pil (4) og Raga (2). Svigermor var også på besøk da tsunamien traff, melder TV 2 .

Venter på Hawaii

- Vi er ganske rolige. Bølgen er ikke ventet hit før omtrent 2,5 time lokal tid. Men det har vært fullt trykk på bensinstasjonene i flere timer, og jeg vil kategorisere det som småpanikk, sier Karianne Rasmussen fra Skien til TA. Hun og venninnene er på Maui, og blir nå evakuert til høyere områder.

- Vi får gode oppdateringer hver time, sier hun. Tsunamien traff Hawaii litt før klokken 14 norsk tid

Er du i Japan? Send tekst og bilde til Nettavisen her og fortell hvordan du har det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag