*Nettavisen* Nyheter.

- Vei-bløff fra Høyre

Høyre har tidligere lovet mer penger til veier, men de har aldri holdt det de har lovet. - Når er folks tillitt til Høyre brukt opp, mener Aps Torstein Rudihagen i dette debattinnlegget.

22.05.08 13:09

Av stortingsrepresentant Torstein Rudihagen (Ap) – samferdselspolitisk talsperson

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER ARTIKKELEN!

Høyre har tidligere lovet mer penger til veier, men de har aldri holdt det de har lovet. Nå lover de nok en gang mer til vei. Men folks tillit til Høyre er oppbrukt.

Høyre lovet i valgkampen i 1997 «økt satsing på veiutbygging», Høyre kom i regjering og bevilget mindre til vei og jernbane! Høyre lovde i 2001 å ha en «sterkere satsing på samferdsel» og «øke bevilgningene til veiinvesteringer betydelig». Partiet kom i regjering igjen, men bevilget bare smuler til veiutbygging.

I 2001 ble Nasjonal Transportplan for 2002- 2011 vedtatt – mot Høyre sine stemmer. De rødgrønne og Frp økte bevilgningene til vei og jernbane med 2 milliarder kroner per år. Aldri tidligere var det vedtatt en mer ambisiøs samferdselsplan. Men Høyre fulgte ikke opp et eneste av de fire årene de styrte med støtte av Frp. I 2002 minus 2,2 milliarder kroner, i 2003 minus 1,3 milliarder kroner, 2004 minus 600 millioner kroner og minus 300 millioner kroner i 2005.

Høyre lovde i valgkampen 2005 å «øke bevilgningene til bygging, vedlikehold og sikring av veier betraktelig.» Men nå ville ikke velgerne ha mer med Høyre å gjøre. Tilliten var på bunn. Og fakta viste at velgerne ikke hadde noen grunn til å stole på Høyre i samferdselssaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2 (TV 2 Nettavisen)

I motsetning til Høyre, følger regjeringen nå som den første regjering noensinne opp Nasjonal Transportplan. Aldri tidligere er det bevilget mer penger til å bygge ut og ruste opp våre veier.

Til tross for at Høyre aldri har fulgt opp sine egne løfter, prøver partiet igjen å bløffe velgerne til å tro at de skal ordne mer til samferdsel. På landsmøtet sitt på slutten av april vedtok de å «kraftig øke bevilgningene til veier og jernbane.» Men vi stoler ikke på Høyre lenger.

Høyre har bevist at de er store i ord, men små i handling. Det folk på veiene og på togene våre ikke trenger – er store ord. Men handling. De rødgrønne satser nå kraftig på samferdsel over hele landet. Vi handler – der Høyre bløffer og prater.

Her finner du flere leserinnlegg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag