*Nettavisen* Nyheter.

- Veldig fornøyd

Foto: PHILIPPE MERLE (Afp)

Skandinavisk på alle de tre øverste plassene i kokke-VM.

26.01.11 20:18

(SIDE2): Det norske håpet i Bocuse d'Or, Gunnar Hvarnes, endte på en bronseplass da det uoffisielle kokke-VM ble avgjort onsdag. I tillegg til heder og ære, får Hvarnes en sjekk på 10.000 euro.

Sølv gikk til Sverige og Tommy Myllymäki, mens den gjeveste plassen gikk til Danmark og Rasmus Kofoed. Dermed var den skandinaviske dominansen total.

- Veldig fornøyd
- Gunnar er veldig fornøyd med dagens gjennomføring. Han har levert nøyaktig det han har trent på med fokus på de gode smakene. Han og commis Filip Bendi har jobbet rolig og konsertert i 5 timer og 35 minutter og nådd målet om en plass på den berømte pallen i Bocuse d’Or konkurransen, skriver Bocuse d’Or Norge i en pressemelding, som fortsetter:

- President i Bocuse d’Or Norge, Eyvind Hellstrøm, sier at Gunnar leverte topp mat i dag.

Den danske vinneren ble utropt av grunnleggeren selv, Paul Bocuse, som startet konkurransen i 1987. Til sammen 23 land deltok i den to dager lange konkurranse.

Tradisjonsrik
Det deles ut flere priser i Bocuse d'Or, som alltid finner sted i Lyon, men der den gjeveste prisen selvsagt er å ende med en bronse, sølv eller gullplassering. Dagens plasseringer for Hvarnes og Kofoed er den samme som under Bocuse d'Or Europe i juni i fjor.

En av de andre forhåndsfavorittene, Frankrike, fikk prisen for beste Kjøtt, mens beste fisk ble laget av Sveits.

Norge har tradisjonelt gjort det bra i kokkekonkurransen og har vunnet konkurransen fire ganger tidligere.

Den foreløpig siste seieren vår var det Geir Skeie som sto for i 2009. Charles Tessem vant i 2003, Terje Ness i 1999, mens Bent Stiansen gikk til topps i 1993. Norge har også tidligere to sølvplasseringer og en bronse. Arne Brimi var den første norske kokken som deltok, da mesterskapet ble arrangert for første gang.

I Bocuse d'Or lager man mat fremfor et publikum, og Gunnar Hvarnes har vært gjennom en to år lang treningsperiode med fokus på konkurransen som går i dag.

Tidlig start
Hvarnes var på arenaen allerede 07.00 i dag, men fikk ikke lov til å starte opp sitt kjøkken før klokken 10.20. Da hadde 11 land allerede kommet i gang fra klokken 0830 med ti minutters mellomrom.

Gunnar serverte sitt fiskefat klokken 15.20 og sitt kjøttfat klokken 15.55.

Hvarnes bronsevinnende meny ser du under:

SKOTSK BREIFLABB «OCEANS 2011»
BREIFLABBHALE MED SPRØ AROMATISK SKORPE
SJØKREPSMOUSSELINE
KRABBERAGU
BLOMKÅLKREM MED KAVIAR
EMULSJON MED SITRON OG INGEFÆR OG SJØKREPSSJY

SKOTSK LAM «VITOLOGY 2011»
LAMMESADEL MED PERSILLE OG SENNEP
LAMMEPØLSE OG NYRER
VINTERGRØNNSAKER, GRØNN ERTEEMULSJON
SOPP- OG TRØFFELTERTE
RAGU FOR GOURMETER OG LAMMESJY

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag