*Nettavisen* Nyheter.

- Veldig stolt av avslutningen

BORÅS ARENA (vif.no): Vålerenga tar nå en velfortjent ferie etter en fantastisk høstsesong med gruppeseier og avansement i Royal League, etter å ha slått de svenske mestrene Elfsborg 3-2 på bortebane.

13.12.06 15:26

Petter Myhre var naturlig nok godt fornøyd med tre nye poeng, og måten gutta snudde kampen.

- Vi tar en veldig sterk borteseier i dag. Elfsborg var klart best den første halvtimen, og ledet fortjent 1-0, selv om vi hadde noen feite sjanser. I det siste kvarteret av første omgang fikk vi justert litt, og demt opp litt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- I andre omgang startet det jevnt, før vi fikk en litt unødvendig scoring i mot. Så tar vi helt over, og styrer inn. Vi var klart bedre enn de på slutten, og avslutter med en kanonscoring i krysset fra Grindheim. Jeg synes vi vinner fullt fortjent, og det er vanvittig sterkt av gutta å komme tilbake etter 0-2 på bortebane. Det vitner om moral, og jeg er stolt av det spillerne gjorde da, skryter han.

Viktig med god avslutning
Vålerenga hadde allerede sikret avansementet i Royal Leauge før denne kampen, uten at det hadde noen betydning for innsatsen.

- Så lenge man spiller kamper av betydning, har man lyst å vinne uansett om man er videre eller ikke. Vi spilte også om prestisje og ære, og jeg tror vi blir bedre av å spille og gi alt i slike kamper, forklarer han.

En god følelse må også Jan Derek Sørensen ha om dagen, en mann som er i kanonform, og har scoret seks mål på de siste fire kampene, samt vært involvert i flere andre mål.

- Spør du Jan Derek ønsker han sikkert at sesongen hadde vart lengre. Han har vært i form og vært viktig for oss, skryter han.

- Hele laget har vært i form og hatt flyten i det siste, og det gir oss motivasjon til å stå på i ferien, slik at vi er klare når vi møtes i januar. Vi utvikler oss like mye nå som i mars, og det er viktig at vi ikke blir fornøyde.

Ungutta imponerte
Glenn Roberts og Mohammed Fellah startet begge kampen for Vålerenga, og gjorde sine saker godt mot veldig god motstand.

- Jeg er ikke overrasket over at de tar nivået, men jeg er kjempeimponert. Samtidig hadde de ikke klart det uten å ha gode og mer erfarne spillere rundt seg. Det er viktig å finne balansen der. Det er også gøy å se at de lykkes, og det gir garantert inspirasjon til både de gutta, og de som er like under til å øve enda mer, de ser at det er mulig.

Selv om Vålerenga nå tar seg en velfortjent juleferie, er det mye som må gjøres før neste sesong starter.

- Jobben vår nå blir å skaffe gode erstattere for de vi mister i vinter, og gjøre de som er her enda bedre. Vi går inn i ferien med en forholdsvis skadefri gjeng, og de som har vært ute i høst, er klare igjen i januar. Det gir oss et godt utgangspunkt til oppstartetn over nyttår, og jeg tror det kan bli veldig bra for oss, sier han.

Det er ferie, men gutta får allikevel med seg et treningsprogram inn i julestria.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Alle har fortjent ferie, og vi går inn i jula med stil. Nå kan vi også feire litt med stil, det er vel fortjent. Men, det er ingen snarveier til å bli best, og vi må være profesjonelle så ofte som mulig for å få resultater. Det har gutta klart i høst, all ære til de.

- De får med seg et treningsprogram inn i jula, men det er en voksen gjeng som skjønner hva som skjer om man ikke gjør jobben. Jeg stoler på at hver og en gjør sitt i ferien, det handler kun om profesjonalitet til jobben sin.

God høst
Siden Petter Myhre overtok etter Kjetil Rekdal i høst, har Vålerenga spilt 15 kamper. Det har gitt smått imponerende 11 seiere, tre uavgjort og kun ett tap. Målforskjellen i perioden har vært 32-13.

- Hadde noen sagt etter vi slo Viking borte at høsten skulle ende slik, hadde jeg tatt i mot det med åpne armer. Jeg er kjempestolt av det vi har fått til. Alle har dratt i samme retning, og vi har hatt en bølge å flyte på, og gjort maksimalt ut av den.

- Vi vet også at dette ikke varer evig, og at vi vil få en nedtur. Jobben vår blir å gjøre den nedturen så kort som mulig når den kommer. Vi må gjøre jobben mest mulig riktig framover for å takle det nå nedturen kommer. Alle starter på blanke ark neste sesong, men så lenge vi vinner kamper, får til ting vi prøver på og scorer mål, vil det bidra positivt når en eventuell nedtur kommer. Det vil gi oss en større sjanse til å snu den nedturen, fordi vi vet vi kan. At vi ikke har sluppet opp i høst, har lagt et godt grunnlag for å gjøre eventuelle nedturer så korte som mulige hver eneste gang, avslutter Myhre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag