RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig vidtgående terrortiltak

Oslo (NTB): Datatilsynet er skeptisk til regjeringens forslag om endringer i terrorloven og frykter at PST har fått medhold i for mange av ønskene de hadde etter 22. juli.

Datatilsynet var blant dem som var med i høringen om det nye forslaget. Da ble det stilt flere grunnleggende spørsmål om metodebruk og at Justisdepartementet ukritisk sendte videre argumentene fra PST videre.

- Ut fra dette forutsatte Datatilsynet i vår høringsuttalelse at forslagene skulle utredes ytterligere og sendes ut på en ny alminnelig høring. Det har Justisdepartementet ikke imøtekommet, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til NTB.

Skåra sier at forslaget fra regjeringen innebærer veldig vidtgående tiltak som vil kunne ramme folk flest.

- Folk flest vil jo tenke at en slik lovendring må støttes slik at det blir mulig å ta «de andre». Men utfordringen her er jo at i en slik sammenheng om metodebruk er alle «de andre», sier Skåra til NTB.

- Dette er veldig vidtgående tiltak. Det er en veldig krevende prosess og det skal det også være, men prosessen fram til nå har ikke vært god, sier Skåra videre om hvordan lovforslaget er blitt drevet fram. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere