RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Velgerne ser at vi får det til

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) har brukt sommeren i bil, blant annet for å sjekke standarden på norske veier.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) har brukt sommeren i bil, blant annet for å sjekke standarden på norske veier. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Etter ti måneder i regjeringen mener Frp de har motbevist skeptikerne.

Fremskrittspartiet går mest fram med 2,2 prosentpoeng til 15 prosent på en måling som Norfakta har utført for Nationen og Klassekampen.

Frps oppslutning er dermed den høyeste partiet har hatt på Norfaktas målinger siden mars i år, da partiet fikk 15,5 prosent.

- Det synes jeg er en bra start på høsten og en markant framgang. Vi ligger fortsatt litt lavere på målingen enn resultatet av stortingsvalget, men det må vi leve med, sier nestleder i FrP og samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen til Nettavisen. 

Les også: Jensen lover skattekutt

Har fått styringserfaring

Det har gått ti måneder siden Frp kom med i regjeringen. Skal vi tro nestlederen har partiet brukt læretiden godt.

- Vi har fått styringserfaring og jeg tror vi skal klare å gjennomføre mer de ti neste månedene enn de ti første. Nå kjenner vi systemet og folkene og sitter på mye kunnskap som vi skal bruke videre. Vi kan gå raskere inn i beslutningsprosesser og raskere komme med nye konklusjoner. Det er blitt brukt mot oss at vi manglet styringserfaring og at det ville gå galt hvis vi fikk styre. Nå ser velgerne at vi får det til, selv om vi ikke kan få gjennomført en ren Frp-politikk. Ting går i sakte men sikkert i riktig retning.

Les også: - Det er ikke sjokomelk som vil redde folkehelsa

Midtøsten og terrortrussel

Han har en klar oppfatning av hvilke saker som har bidratt til fremgangen.

- Dette preges gjerne av mediebildet. Vi har vært veldig tydelige i midtøstenkonflikten og har dessuten hatt en offensiv tilnærming til vei og samferdsel. Dessuten handlet justismister Anders Anundsen veldig ryddig i forbindelse med terrortrusselen mot Norge. FrP har fått gjort mye de ti første månedene i regjering, selv om det er mye som gjenstår, sier Solvik-Olsen.

Samferdselsministeren er oppgitt over at opposisjonen roper høyt om pengebruken innen samferdsel og ikke gjør det samme i forbindelse med et mulig OL i Oslo.

- For to måneder siden ble vi advart mot å bruke for mye penger på vei. Men når det er snakk om å bruke millarder av kroner på OL, er det ingen som sier noe. Det gjør at debatten rundt ansvarlig pengebruk blir litt hul.

Mer enn Segway og lakrispiper

- Kritikere har hevdet at Frp hittil ikke har fått til annet enn å stoppe forbudet mot Segway og lakrispiper og kommer med lovnader om søndagsåpne butikker. Hva har du å si til det?

- Det kan jeg ikke ta seriøst. Sosialistene som prøver seg på at vårt gjennomslag kun gjelder Segway og lakrispiper følger ikke med. Den kommende oppstarten av veiselskapet er vår politikk, og det er tusen millioner ganger større og viktigere enn Segway. Vi har dessuten fått igang mange reformer innen bompengesektoren, hvor blant annet bomstasjoner blir fjernet før tiden og vi har sørget for at bare i de tre nordligste fylkene blir innbyggernes utgifter til fremtidige bomringer redusert med to milliarder. Innen jernbanesektoren holder vi på med flere reformer, blant annet konkurranseutsetting. Det siste jeg vil trekke frem er infrastrukturfondet hvor det nå ligger 30 millarder og som skal vokse betydelig i 2015. Dette var en typisk Frp-sak som de andre partiene ikke støttet. Vi skal bruke tiden på de store og viktige tingene, i stedet for forbud.

Les også: Støre slakter planer om å selge Flytoget

Minister på veien

Samferdselsministeren har brukt sommeren til å kjøre E6 fra Oslo til Kirkenes. Nå skal han bruke tiden på E18.

- Jonas Gahr Støre sa nylig at han nå skal reise rundt og høre på folk, for det rakk han ikke mens han var i regjering. Vi skal bruke tiden til å høre på folk, selv om vi sitter i regjering. Nå skal jeg ta turen ned E18 og møte folks langs veien, snakke med veivesenet og lokale politikere om hvor behovet er størst, sier Ketil Solvik-Olsen. 

Les også: - Frihet skal ikke være synonymt med Segway, lakrispiper og proffboksingMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere