RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VERTEN: Stortingspresident Olemic Thommessen (H) håper så mange som mulig blir med på folkefesten på Eidsvoll og den offisielle åpningen av 200-årsfeiringen av Grunnloven.
VERTEN: Stortingspresident Olemic Thommessen (H) håper så mange som mulig blir med på folkefesten på Eidsvoll og den offisielle åpningen av 200-årsfeiringen av Grunnloven. (Nettavisen)

- Velkommen til grunnlovsfeiring

Sist oppdatert:
En varm vinterfest med mange mennesker og god stemning er hva stortingspresident Olemic Thommessen ønsker seg på Eidsvoll søndag kveld.

Oslo (NTB): Da åpner nemlig grunnlovsjubileet med et utendørs show der den nyrestaurerte Eidsvollsbygningen står i sentrum. Selv om showet blir vist på NRK, håper kveldens vert at mange vil ta turen til Grunnlovens vugge.

- Tanken er at det skal være en folkefest. Grunnloven er jo virkelig folkets eiendom og grunnlaget for demokratiet og folkets deltakelse på alle måter, sier Thommessen til NTB.

Kongen kommer

Både kongeparet og kronprinsfamilien skal være til stede, og kong Harald og Thommessen skal holde taler. Dessuten kommer artister som Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Anne Grete Preus og Gabriele. Terje Isungset tar dessuten med seg sine isinstrumenter til festen.

Selve Eidsvollsbygningen har naturligvis en sentral plass i programmet. Den vil bli opplyst på spennende måter, lover stortingspresidenten.

Thommessen tror på en hyggelig kveld i mørket, der folk kan samle seg rundt flere bål for å holde varmen.

Folket vil bli tilbudt 1814-suppe, fersk gjærbakst og varm drikke – og oppfordres ellers til å kle seg godt.

- Overveldende interesse

Folkefesten på Eidsvoll er den offisielle åpningen av 200-årsfeiringen av Grunnloven. Men det har allerede vært mange arrangementer knyttet til den historiske begivenheten, og Thommessen sier han er overveldet over folkets engasjement.

- Jeg hadde kanskje ikke trodd at det skulle være så bred interesse. Skoler og kirken stiller opp, og innenfor en lang rekke fagmiljøer ser vi symposier og seminarer. Hele veien er de smekkfullt og masse folk. Det er moro å se hvordan 1814 tenner interessen og nysgjerrigheten er til å ta og føle på, sier han.

Det er Stortinget som har ansvaret for det offisielle grunnlovsjubileet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere