*Nettavisen* Nyheter.

- Vemodig å gi seg

Ordfører Herman Friele mener han har innfridd sine valgløfter, og velger å trekke seg ut av politikken etter valget i 2007.

15.08.06 13:15

Det bekreftet Høyre i en pressemelding nå i formiddag, etter at TV 2 Nettavisen brakte meldingen i morges. Friele uttaler at det har vært en «fantastisk givende jobb» å være ordfører i Bergen, og lover å gi alt i sitt siste år for å gjøre Bergen til en enda bedre og tryggere by å leve, bo og arbeide i.

- Det blir vemodig å slutte, sier den populære ordføreren til iBergen.no.

«Få fart på Bergen og skape vekst i byen. Få orden på den dårlige økonomien i Bergen», var mantraet da Friele ble lansert som Høyres ordførerkandidat foran kommunevalget i 2003. Det mener kaffekongen at han har lyktes godt med.

- Valgløftene er innfridd. Bergen har fått flere arbeidsplasser, samt en stabil og god økonomi. Jeg velger derfor å si takk for meg som ordfører etter neste års valg, sier Friele.

Han vil i dag orientere nominasjonskomiteen i Bergen Høyre om sitt valg, og er innstilt på å gå tilbake til sin plass i næringslivet fra neste høst.

- Bergen har en stor fremtid som jeg oppriktig mener best ivaretas gjennom at Høyre og de andre borgerlige partiene vises fornyet tillit fra byens innbyggere ved kommunevalget i september neste år, sier Friele.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.