*Nettavisen* Nyheter.

- Venninnene planla drapet sammen

May Lene Christiansen (21) er siktet for drapet på ekskjæresten Hans Rickard Strømner (23). Foto: (Montasje: Nettavisen/Politiet)

Politiet tror ikke på 22-åringen som hevder at hun først ble involvert etter at venninnen hadde tatt livet av Hans Rickard Strømner.

27.10.11 13:06

Politiet tror venninnene May Lene Christiansen (21) og venninnen (22) var sammen om å planlegge drapet på Hans Rickard Strømner (23), skriver Dagbladet.

- Hevder å ikke ha visst
Ifølge VGs tirsdagsutgave skal begge de drapssiktede kvinnene i avhør ha forklart at venninnen var i et annet rom da drapet skjedde, men at hun erkjenner å ha vært med på å vaske huset og frakte bort offeret. Østli Kjeve hevder at hun ikke visste noe om drapet før det skjedde. Denne forklaringen fester ikke politiet lit til.

- Var ikke impulshandling
Ifølge Dagbladet mener etterforskerne at venninnene har diskutert seg imellom å drepe Strømner, og at de i fellesskap har bestemt seg for å gjennomføre planen.

- Vi mener dette er noe som på et tidspunkt i forkant har vært tema mellom de to. Dette var ikke noe de gjorde på impuls eller fant på der og da, sier politiadvokat Kristin Russland,

Venner beskriver de to kvinnene som svært nære venninner.

- Hvorfor gikk hun ikke til politiet?
Avisen har snakket med flere av avdødes venner, som reagerer kraftig på at Christiansen hevder at hun har handlet i nødverge. En barndomsvenninne av Strømner sier hun synes det er rart at hun ikke kontaktet politiet om det var så ille som hun påstår.

Christiansen har tilstått drapet, men nekter straffskyld fordi hun hevder at hun ble utsatt for fysisk og psykisk vold fra avdøde. Denne uken uttalte en tidligere kjæreste av Strømner seg i VG, og fortalte om at også hun var blitt utsatt for mishandling da de to var sammen.

Strømner-drapet
Det var fredag at 21-åringen og hennes 22 år gamle venninne ble pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Oslo politidistrikt innledet full drapsetterforskning og fikk bistand fra Kripos etter funn av et lik på Klemetsrud i Oslo torsdag. Det var to unge jenter som fant liket som lå gjemt i en plastsekk under en sofa ved et skur ved Dølerudveien, ikke langt fra der Foreningen for omplassering av dyr (FOD) holder til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag