RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Verdens dyreste forvalter

Sist oppdatert:
Norsk Vekst-sjef Øystein Aasbø kalles verdens dyreste forvalter. Partnerne i Norsk Vekst Forvaltning tok i fjor et forvaltningshonorar som tilsvarer nesten halve børsverdien av Norsk Vekst
Det er Finansavisen som utroper Aasbø til verdens dyreste forvalter.

Bakgrunnen er at Aasbø og de andre partnerne fikk et fast honorar på 28 millioner kroner i fjor, mens børsverdien til Norsk Vekst i dag er på 59 millioner kroner. Norsk Vekst-aksjen har falt fra en topp på 350 kroner til 7 kroner.

Norsk Vekst har en forvaltningsavtale med selskapet Norsk Vekst Forvaltning, som også er børsnotert. Dette selskapet forvalter i tillegg KS Norsk Vekst I og II. Forvaltningsavtalen løper ut 2004.

Aasbø sier til avisen at forvaltningshonoraret er på 2 prosent av en total forvaltning på 1,2 milliarder kroner. Men ifølge avisen er det på bokførte bruttoverdier, som også omfatter gjelden. Gjelden i Norsk Vekst er på 280 millioner kroner, altså nesten fem ganger så mye som børsverdien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere