*Nettavisen* Nyheter.

- Verdens største miljøtrussel

Ingen forurenser mer enn fotballproffen David Beckham.

24.01.08 20:34

(SIDE2): Amerikanske rapporter påstår at David Beckham er vår verdens aller største trussel for miljøet, skriver Splash News.

Ifølge Soccer America daily, som viser til data levert fra den britiske miljøorganisasjonen Carbon Trust, er LA Galaxy-stjernen ansvarlig for hele 163 tonn med karbondioksid årlig. Til sammenlikning produserer en gjennomsnittlig brite 9,4 tonn!

Beckhams «Carbon Footprint», et mål organisasjoner bruker for å måle påvirkningen menneskelige aktiviteter har på miljøet i form av drivhusgasser produsert, kan være det aller største i menneskenes historie.

Det er ikke det at Beckham puster så innmari mye mer enn resten av oss, men hans store antall reiser for å spille kamper, besøke England og andre avtaler, sammen med hans store bilpark og flere hjem, gjør at han havner på enorme 163 tonn.

Den tidligere England-kapteinen har reist enormt mye den siste tiden, og slår man sammen alle turene hans dro han faktisk lenger enn fra jorden til månen i løpet av 2007!

Beckham liker biler, og har tilsammen 15 stykker, blant annet en Porsche, Hummer og Lincoln Navigator.

- Med alle disse pengene burde han bruke det på å bli mer miljøvennlig. Han har større frihet enn andre når det kommer til hvordan han skal reise. Han kunne også valgt mer miljøvennlige biler, sier Peter Cranie, talsmann for Englands Green Party.

- En kjendis som Becks, som må reise så utrolig mye, burde gjøre en innsats for å motvirke skaden han påfører jorden, sier Cranie.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag