RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Verdiene avgjør ikke boring i nord

Oslo (NTB): Selv om det skulle finnes olje og gass utenfor Lofoten for hundrevis av milliarder, er ikke det god grunn nok til å si ja til oljeboring, mener miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Det kan ligge olje og gass verdt enorme pengesummer under havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen, men det har ikke noe å si for miljøvernministeren, skriver Dagsavisen.

Fredag legger Oljedirektoratet fram sine anslag for hvor mye olje og gass som kan finnes der. Selv om anslagene skulle tilsi at olje- og gassforekomstene er svært store, vil ikke miljøvernminister Erik Solheim (SV) tillegge det avgjørende vekt.

- Det er, etter min oppfatning, ikke noe avgjørende argument i den sammenheng om det ligger store verdier der. Norge har en enestående mengde penger i oljefondet, sier Solheim til Dagsavisen.

Informasjonssjef Sigbjørn Aanes i Oljeindustriens Landsforening (OLF) sier han er overrasket over holdningen.

- Jeg er overrasket over at Solheim ikke mener det er viktig om det er store verdier der eller ikke. Når vi snakker om så store verdier i olje og gass, snakker vi ikke bare om rene penger i pensjonsfondet eller i statsbudsjettet. Da snakker vi om lokal aktivitet, arbeidsplasser og ringvirkninger for lokal- og regionsamfunn som vil være av svært stor betydning, sier Aanes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere