RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vesten vil ikke gå på med på Irans atomkrav

Wien (NTB-Reuters): De iranske kravene om endringer i en atomavtale er uakseptable for Vesten fordi det innebærer at Teheran kan beholde nok uran til å utvikle en atombombe, sier IAEAs sjef.

Overfor Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har Iran skissert en løsning der uranet, under IAEA-kontroll, blir anriket på en iransk øy i Persiabukta.

IAEA-sjef Mohamed ElBaradei har liten tro på en slik løsning.

- Jeg har forklart til iranerne at hele ideen bak avtalen som skal løse konflikten, er å frakte uranet ut av landet. Irans forslag kommer ikke til å bli akseptert av Vesten, sier ElBaradei.

USA, Kina, Russland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia leder atomforhandlingene med Iran. De seks landene støtter ElBaradeis forslag om å sende 75 prosent av Irans lavanrikede uran til Russland og Frankrike for å gjøre det om til atombrensel der. Iran har motsatt seg dette og krever at landet først får atombrensel før de sender lavanriket uran til utlandet.

- Enkelte i Iran mener at forslaget om å sende ut lavanriket uran er en fornærmelse mot landet, sier ElBaradei. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere