RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veum blir bergensk

Sist oppdatert:
Seks av Gunnar Staalesens Varg Veum-bøker skal filmatiseres. - Jeg satte klare betingelser på at Veum skulle forbli bergensk, og ligge så tett opptil min Veum som mulig, sier forfatteren.

TV 2 skal sammen med SFNorge og danske Miso Film lage seks filmatiseringer av Staalesens bøker. To av filmene skal på kino, mens resten skal vises på TV 2.

Gunnar Staalesen er hyret inn som konsulent, men vil ikke skrive manus selv.

- Det har jeg ikke tid til, dessuten er det bra at det kommer nye friske øyne og ser på de historiene jeg allerede har skrevet, sier han.

Prosjektet er så ferskt at flere kontrakter ennå ikke er helt klare. Det er heller ikke bestemt hvilke av de tolv eksisterende Varg Veum-bøkene som skal filmatiseres på dette stadiet. Det kan også være at filmskaperne velger å videreutvikle en av Staalesens Veum-noveller.

Skal foregå i Bergen
Det er heller ikke avgjort hvem som blir Varg Veum.

- Det er det alle spør meg om, men vi stiller oss helt åpent. Det vil bli en mann som er mellom 35 og 55 år, alt etter hvilken historie de velger, sier Gunnar Staalesen.

Staalesen satte imidlertid som betingelse at Varg Veum måtte bli bergensk. Altså må det bli en bergenser eller en skuespiller som klarer å snakke bergenskdialekt som får rollen.

- Jeg har en klausul i kontrakten min og det er at det skal foregå her, sier Staalesen, men legger til at i de bøkene der handlingen foregår i Stavanger eller Oslo, er det selvfølgelig naturlig å legge filmingen dit.

Travel detektiv
Det skjer mye rundt Varg Veum for tiden. Staalesen har akkurat levert dramatiseringen av «Falne engler» som skal opp på Den Nationale Scene høsten 2006. I oktober kommer tegneseriebok nummer to i et samarbeid med Mike Collins - og i disse dager skal NRK radioteateret spille inn «Fra bukken til havresekken».

Det blir det femte radioteaterspillet med Varg Veum. Bjørn Wilberg Andersen spiller Veum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere