RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VG trekker den for langt

Sist oppdatert:
Talsmannen for statsminister Jens Stoltenberg mener VG trekker ambassade-uttalelsene for langt. Les mer om beskyldningene her:
Ifølge VG gir Stoltenberg Magazinet-sjef deler av skylden for ambassade-bråket i Damaskus.

- Statsminister Jens Stoltenberg gir Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk deler av ansvaret for at rasende muslimer satte fyr på den norske ambassaden i Damaskus, skriver VG. Det heter videre at Stoltenberg sier at Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk har bidratt til ambassadedramaet i Damaskus.

Ved statsministerens kontor mener man uttalelsene til Stoltenberg er trukket for langt i overskriften i VG-saken.

- VG trekker det for langt, sier statssekretær for pressesaker, Torbjørn Giæver Eriksen, til iMarkedet.no. Han anbefaler leserne å sjekke hva Stoltenberg faktisk sier til VG.

- Tittelen er trukket for langt, mens sitatene nede i saken er korrekt gjengitt, sier Giæver Eriksen til iMarkedet.no.

Bildene årsaken

Giæver Eriksen sier at det selvsagt er trykkingen av Mohammed-tegningene som er årsaken til bråket ved Damaskus-ambassaden, men legger til at statsministeren fordømmer brenningen.

I VG-artikkelen spør man:

- Har Magazinet bidratt til at den norske ambassaden i Damaskus ble påtent?

- Det er i hvert fall det demonstrantene bruker som begrunnelse. De demonstrerer mot karikaturtegningene av Muhammed som ble gjengitt i Magazinet. Vi har beklaget flere ganger at muslimer opplever at deres religion krenkes. Samtidig, i et land med ytringsfrihet, vil det være helt galt om en regjering prøver å hindre en avis å trykke tegninger, sier Jens Stoltenberg til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere