RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VG-tv svekker VG

Sist oppdatert:
Seertallene daler, og PR-topper stiller seg nå uforstående til at VG har sagt ja til å lage «Fete typer».

(SIDE2:) I programmet som sendes på TV 2 tirsdager, følger seerne tett på hvordan redaksjonen arbeider i sin daglige nyhetsdekning.

- Denne serien gjør noe med troverdigheten til journalistikken. Samtalen slik den foregår mellom journalistene, virker uvant og vulgær på folk flest, og når man nærmest også filmer brudd på «Vær Varsom»-plakaten fremmer det ikke journalistikkens troverdighet. Dessuten tror jeg den skader internkulturen i VG, sier administrerende direktør i JKL Oslo, Kjell S. Rakkenes, til Kampanje.

Han deler sitt syn med pr-rådgiver Jarle Aabø i Aabø & Co, og begger oppgir til Kampanje at de tror serien kan svekke avisens omdømme.

- Ingen negativ respons

Sjefsredaktøren Bernt Olufsen er av motsatt oppfatning og sier til Kampanje at avisen ikke har fått noen negative reaksjoner fra leserne. Han understreker også at serien gir et veldig selektivt bilde av helheten.

Lavere seertall

«Fete typer» startet til høye tall på TV 2, men seertallene har gått ned de siste ukene. Serien startet til 424.000 seere, og gikk ned til 356.000 seere tirsdagen etter. De to siste ukene har serien blitt fulgt av henholdsvis 278.000 og 282.000 seere.

Det skal nevnes at «Fete typer» hadde veldig tidlig premiere i år, og derfor ikke fikk skikkelig konkurranse fra de andre kanalene før uken etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere