- Vi ba om å få fram likene i skapene

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Frps nestleder er på hugget - men det er ikke politiet.

31.03.11 21:25

Onsdag kveld ble det kjent at også en Frp-politiker i Kristiansund har trukket seg fra Frp-lista etter påstander om at han skal ha sex-sjikanert to FpU-jenter på 17 år.

Ungjentene har klaget over det de følte som en «ubehagelig tilnærming» fra politikerens side, i form av gjentatte tekstmeldinger og oppringninger både på kveld og natt. Det skal også ha vært flere andre episoder, ifølge Tidens Krav.

Les egen sak: Frp-politiker trekker seg etter sexsjikanepåstander

- Anklaget vurderer anmeldelse
Men politiet ser foreløpig ingen grunn til å ta tak i anklagene.

- Vi har ikke tatt noen vurdering av saken på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Merethe Falkevik ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Falkevik sier at de kjenner til saken gjennom media, og ved at de har snakket med Frp-politikeren som blir anklaget for sex-sjikane.

- Vedkommende har vært her hos oss i dag. Han vurderer å gå til anmeldelse av jentene for ærekrenkelse, sier politiadvokaten, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Selv sier Frp-politikeren at han ikke har trukket seg som følge av anklagene, men på grunn av jobb og familære grunner.

To nye saker på to dager
Anklagene mot Frp-politikeren blir kjent under to uker etter at Frp-topp og ordførerkandidat Trond Birkedal i Stavanger ble pågrepet og siktet for snikfliming av unge menn.

Siktelsen mot ham er senere blitt utvidet til å gjelde seksuell omgang med et barn under 16 år.

Torsdag ble i tilegg kjent at et ledende Frp-medlem i Sogn og Fjordane anklages for sex-trakassering av en kvinne i 60-årene. Fylkeslederen i Sogn og Fjordane Frp satt onsdag kveld i samtaler med kvinnen.

- Jeg fikk et par eksempler, men de er for grove til å gjengi innholdet i. Men han skal også ha sagt at han ga løfte om politisk posisjon mot å gi seksuell ytelse, sier fylkesleder Frank Willy Djuvik til Nettavisen.

Les egen sak: Ny sex-anklage i Frp

Frp: - Ikke overraskende
Frp-ledelsen på sin side sier de ikke er overrasket over at det kommer opp flere lignende saker i kjølevannet av Birkedal-saken.

- Det er dessverre ingen overraskelse fordi Fremskrittspartiets ledelse ved Siv Jensen gikk tidlig ut og sa at er det noen andre lik i skapene der ute, så få de fram. Det at det da dukker opp saker i etterkant er ikke hyggelig, men det er ikke noen overraskelse, sier Frps 2. nestleder, Per Arne Olsen, til Frp tv.

Se intervjuet her:

HTML EMBED

Olsen vedgår at sakene ikke er bra for Fremskrittspartiet.

- Dette er ikke noen god sak for Fremskrittspartiet, og det tror jeg vi skal være ærlige på. Vi skulle sikkert ha håndtert sakene annerledes også, men her sauser man sammen både dette og hint og det er mye påstander, sier Olsen.

- Er håndtert lokalt
Han påpeker at partiledelsen ikke kan ta stilling til det konkrete innholdet i de nye sakene.

- Men de er håndtert lokalt og jeg registrerer for det ene tilfellet så er også en trukket seg fra lista, sier Frps nestleder.

Meningsmålingene viser at Fremskrittspartiet har rast i oppslutning etter at Birkedal-saken ble kjent.

Les egen sak: Velgerne straffer Fremskrittspartiet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.