- Vi ba til Gud om at ingen muslimer sto bak

Foto: - (AFP)

Amerikanske muslimer frykter kraftige motreaksjoner som følge av massakren i Texas.

06.11.09 14:27

Den amerikanske majoren Nidal Malik Hasan er mistenkt for å stå bak massakren på militærbasen Fort Hood i Texas torsdag.

Hasan er anklaget for å ha drept 13 mennesker og skadd 30 under den grusomme massakren. En av de skadde døde på sykehus fredag formiddag.

Hasan ble selv skadd under skuddveksling med politiet, men har overlevd og tilstanden er stabil.

Ble mobbet: - Ble kalt «kamelrytter»
Les også: Obama: - Dette er en tragedie
Les også: Major sto bak militærmassakre
Les også: 12 drept på militærbase

Straks det muslimske navnet ble offentliggjort, måtte det muslimske miljøet i USA ta grep og iverksette krisehåndtering for å avverge eventuelle hevnreaksjoner på muslimer.

- Straks vi innså at det så ut til å være et muslimsk navn, så sendte vi ut en uttalelse. Frem til da, så ba vi til Gud om at ingen muslimer var involvert, sier Ibrahim Hooper, leder for Rådet for amerikansk-islamistiske relasjoner, til CNN.

Kan ikke rettferdiggjøres
Hooper valgte å gå ut med kommentaren til tross for at det ennå ikke var bekreftet at gjerningsmannen var muslim.

- Det er dessverre slik verden er blitt. Det skjer altfor ofte at muslimer blir anklaget for ikke å fordømme slike handlinger, sier han.

«Ingen politisk eller religiøs ideologi kan noensinne rettferdiggjøre eller unnskylde slike ansvarsløse og vilkårlige voldshandlinger. Angrepet var spesielt fryktelig ettersom målene var frivillige militærpersonell som forsvarer vårt land. Amerikanske muslimer støtter våre medborgere og tilbyr både bønner for ofrene og oppriktige kondolanser til familiene til de som er drept eller skadd,» lyder uttalelsen.

Her ser du en overvåkingsvideo av Hasan, tatt torsdag.
(Artikkelen fortsetter etter videoen)

HTML EMBED

Les også: Drapsmann overlevde skytedrama i Texas

I tillegg har en rekke andre muslimske organisasjoner fordømt massakren på Fort Hood.

I kjølvannet av terrorangrepene 11. september 2001 har muslimske organisasjoner opplyst om økt bruk av vold og trusler mot muslimer i USA.

- Vi har sett dette før. Hver gang det skjer en slik hendelse, så er muligheten til stede for at dette vil skje, sier Hooper.

Frykter motreaksjoner
Han mener at selv ikke-muslimer kan bli angrepet som følge av massakren fordi folk kan forveksle både latinamerikanere og hinduister med turban for å være muslimer.

- Beklageligvis, basert på tidligere erfaringer, så oppfordrer vi amerikanske muslimer, samt de som kan bli forvekslet for å være muslimer, om å ta forholdsregler for å forsvare seg selv, deres familier og religiøse institusjoner mot mulige motreaksjoner, sier Hooper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.