RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ingeborg Helgerud (20) stortrivdes på Bali, men forteller at studentene fikk beskjed om hva de ikke måtte oppsøke.
Ingeborg Helgerud (20) stortrivdes på Bali, men forteller at studentene fikk beskjed om hva de ikke måtte oppsøke. Foto: Afp Photo- Sonny Tumbelaka/privat

- Vi ble advart om utelivet på Bali

Ingeborg Helgerud (20) er svært overrasket over at norske elever ved en skole på Bali skal ha blitt dopet ned og voldtatt.

Tirsdag morgen kom det fram at norske studenter på Bali skal ha blitt har blitt dopet ned, tatt til fange og voldtatt.

En person varslet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om forholdene 6. juni i år, skriver Vårt Land. Kunnskapsdepartementet har kontaktet de berørte høyskolene, men sjekker ikke saken selv.

Ingeborg Helgerud (20) reiste til Bali med skolen Gateway College våren 2013 og fortalte til Nettavisen NA24 i juni om at oppholdet på Bali var noe av det beste hun hadde gjort.

Hun blir veldig overrasket da hun får høre om påstandene om neddoping og voldtekt av studenter ved skolen på Bali.

- Dette har jeg ikke hørt noe om. Nå gikk jeg bare der ett semester, men det er ikke noe jeg kjenner til, sier Helgerud til Nettavisen. 

Ble advart om utelivet

Men hun kan fortelle at studentene ble advart mot utelivet på Bali da de kom til øya. 

- Utelivet på Bali er noe helt annet enn i Oslo og ellers i Norge, så det kan være at noe sånt kan skje. Når du går på byen og i gata blir du tilbudt å kjøpe hasj og "magic mushrooms". Vi fikk høre at det var dødsstraff om du ble tatt med hasj, men at "mushrooms" var mer greit. De første dagene på Bali fikk vi mye informasjon om hva vi skulle holde oss unna og vi fikk et telefonnummer vi kunne ringe 24 timer i døgnet hvis det var noe, sier hun. 

Ifølge Vårt land skal varsleren også ha meldt ifra at en lærer ved skolen på Bali skal ha hatt en rekke seksuelle forhold til kvinnelige studenter. 

- Det synes jeg er helt grusomt, hvis det stemmer. Når jeg tenker på de lærerne vi hadde, kan jeg ikke se at det kunne skje. Vi møtte kun lærerne på skolen, ingen andre steder, sier Ingeborg Helgerud.

BALISTUDIE: Ingeborg Helgerud (foran) er en av de som har studert ved Gateway College på Bali, gjennom Høgskulen i Sogn og Fjordane. Hun mener hun fikk stort utbytte av studiene.


Mener noen ønsker å skade skolen

Daglig leder Eirik Gismervik i Gateway Education sier til Vårt Land at de «ser alvorlig på at noen ønsker å skade Gateway ved å fremsette slike påstander».

Uavhengig av påstandene vil ikke Gateway lenger ha noe virksomhet på Bali, på grunn av dårlig økonomi.

Vil stoppe "badestudier"

Tidligere i sommer varslet  kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at han vil stramme inn på norske studier ved eksotiske steder som Bali.

- Jeg er sterkt i tvil om den faglige kvaliteten ved disse studiene er god nok og jeg har svært vanskelig for å se den faglige relevansen ved en rekke av disse studiene, sa han i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere