RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ble ikke truet

Sist oppdatert:
Mohammed Al-Fayed hevder at etterforskerne som gransket Dianas død, var blitt truet av britisk etterretning.

(SIDE2:) Det avviste Lord Stevens da han la frem Diana-rapporten torsdag ettermiddag.

SE PRESSEKONFERANSEN: Detaljene om Dianas død

Rapporten konkluderer med at det overhode ikke foreligger noen konspirasjon bak prinsesse Dianas, Dodi Al-Fayed eller Henri Pauls død.

BAKGRUNN: Les om konspirasjonsteoriene her
ALT OM RAPPORTEN:- Dodi skulle fri til Diana

Holder fast på konspirasjon
Da resultatet av rapporten ble offentliggjort torsdag, var Mohammed Al-Fayed raskt ute og mente at etterforskningsteamet hadde blitt truet av den britiske etterretningstjenesten.

SE VIDEO: Mohammed Al-Fayed om rapporten

- Vi er opprørt over Mohammed Al-Fayeds beskyldninger i dag om vi er blitt truet av britisk etterretning til å legge frem det resultatet. Det eneste jeg vil si er at han en sørgende forelder og det bør ingen betvile, sa Lord Stevens. Stevens og hans etterforskningsteam har i stor grad samarbeidet med Al-Fayeds advokatteam og kikket på deres dokumentasjon og teorier.

Lord Stevens var svært klar på at han ikke syntes noe om de heftige spekulasjonene som har vært rundt Dianas død og at mange har blitt navngitt i jakten på en skyldig.

- Tre mennesker døde i ulykken den natten. Mange, mange flere har lidd på grunn av spekulasjoner og beskyldninger i tiden etterpå. Jeg håper at denne rapporten vil bringe litt mer ro til de som sørger over Diana, prinsesse av Wales og Dodi Al-Fayed og de som døde, sa Stevens.

Ingen får skylden
Lord Stevens understreket at konklusjonen dermed heller ikke legger skylden på noen.

- Vi legger ikke skylden på paparazziene. Kollisjonen var et resultat av en rekke hendelser hvor paparazzi-fotografene var en del av en lengre kjede. Uten alle ledd i kjeden, hadde kanskje ikke ulykken skjedd. Vi legger ikke skylden på ingen spesielt, sier Lord Stevens.

Det som transportmyndighetene har konkludert med er imidlertid at passasjerene og sjåfør ikke sikret seg godt nok.

- Vi vet ikke hva som foregikk i bilen mellom Dodi, Diana og Henri Paul. Men hadde de hatt setebeltene på, så ville de kanskje ikke ha dødd, sa Lord Stevens klart.

VIDEOARKIV: Alt om Dianas dødsfall

Ble balsamert
Diana ble balsamert etter sin død, noe som i sin tid skapte heftige spekulasjoner.

- Dette ble gjort av presentasjonsmessige årsaker, sa Lord Stevens, uten at han ville gå videre i detalj. Det er rettsmedisiner Lady Elizabeth Butler-Sloss sitt bord, og altså en del av hvordan de fysisk døde.

Det ligger utenfor Lord Stevens rapport.

Den 832 sider lange rapporten har tatt tre år å utarbeide. Etterforskningen har kostet 3,69 millioner pund, og det inkluderer alt av lønn til møbler brukt av etterforskerne, kunne politiet opplyse.

300 vitner er avhørt, og CIA, MI5, MI6 og fransk politi har vært inne i saken. To nye øyenvitner har blitt avhørt, uten at disse bidrar til å styrke konspirasjonsteorien til Mohammed Al-Fayed.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere