Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ble rystet inn i sjelen

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Supergruppa gjenforenes for å opptre på den nasjonale minneseremonien for terrorofrene i Oslo Spektrum.

Den norske supergruppa A-ha gjenforenes i den nasjonale minneseremonien for ofrene etter terrorangrepet 22. juli i Oslo Spektrum søndag 21. august, melder NTB.

- De har fått en forespørsel fra Underholdningsavdelingen i NRK som de har takket ja til, sier presseansvarlig i NRK, Cathrine Fongen, til Nettavisen.

- Rystet inn i sjelen
Fongen sier A-ha ikke vil gjennomføre noen intervjuer i forbindelse med sin opptreden. Men bandet har kommet med en felles uttalelse til media i forbindelse med gjenforeningen.

«Den 22. juli ble vi, som alle andre i Norge og resten av verden, rystet inn i sjelen av hendelsenes grusomhet og den voldsomme provokasjonen overfor alt vi står for. Vi er samtidig veldig stolte av å tilhøre et lite land der folk, politikere og kongehus samles og viser samhold i møte med en slik tragedie, og vi er takknemlige for å bli forespurt om å delta i minneseremonien. Dette gjør vi for å hedre dem som har blitt revet vekk, hylle alle som gjorde, og fortsatt gjør, en beundringsverdig innsats, og for å vise vår medfølelse overfor de etterlatte som nå sitter igjen i sorg,» uttaler A-ha.

Høsten 2009 sendte bandet ut en pressemelding hvor de kunngjorde at de skulle gi seg for godt. A-ha ville først gjennomføre en siste verdensomspennende turne, som ble avsluttet i Oslo den 4. desember, 2010.

Kongefamilien til stede i salen
I salen under minneseremonien i Oslo Spektrum, vil den norske kongefamilie og representanter for det offentlige Norge være til stede sammen med mange av dem som ble direkte berørt av angrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya den 22. juli i år.

En rekke artister deltar
Kringkastingsorkesteret vil sammen med en rekke andre artister sette rammen for seremonien. A-ha gjenforenes også denne ene dagen for å være en del av den nasjonale minneseremonien, melder NTB.

Andre artistene som deltar er: Susanne Sundfør, Leif Ove Andsnes, Karpe Diem, DumDum Boys, Sivert Høyem, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava og Sissel Kyrkjebø.

Kun spesielt inviterte
Seremonien sendes direkte på NRK1 og NRK2, i NRK P1, P2, P3. Det er kun spesielt inviterte som får være til stede i Oslo Spektrum under seremonien. Det er NRK-programleder Haddy N’jie som leder minnemarkeringen som starter klokken 15.00 søndag om halvannen uke.

78 mennesker ble drept i terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!