*Nettavisen* Nyheter.

- Vi ble rystet inn i sjelen

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Supergruppa gjenforenes for å opptre på den nasjonale minneseremonien for terrorofrene i Oslo Spektrum.

10.08.11 21:25

Den norske supergruppa A-ha gjenforenes i den nasjonale minneseremonien for ofrene etter terrorangrepet 22. juli i Oslo Spektrum søndag 21. august, melder NTB.

- De har fått en forespørsel fra Underholdningsavdelingen i NRK som de har takket ja til, sier presseansvarlig i NRK, Cathrine Fongen, til Nettavisen.

- Rystet inn i sjelen
Fongen sier A-ha ikke vil gjennomføre noen intervjuer i forbindelse med sin opptreden. Men bandet har kommet med en felles uttalelse til media i forbindelse med gjenforeningen.

«Den 22. juli ble vi, som alle andre i Norge og resten av verden, rystet inn i sjelen av hendelsenes grusomhet og den voldsomme provokasjonen overfor alt vi står for. Vi er samtidig veldig stolte av å tilhøre et lite land der folk, politikere og kongehus samles og viser samhold i møte med en slik tragedie, og vi er takknemlige for å bli forespurt om å delta i minneseremonien. Dette gjør vi for å hedre dem som har blitt revet vekk, hylle alle som gjorde, og fortsatt gjør, en beundringsverdig innsats, og for å vise vår medfølelse overfor de etterlatte som nå sitter igjen i sorg,» uttaler A-ha.

Høsten 2009 sendte bandet ut en pressemelding hvor de kunngjorde at de skulle gi seg for godt. A-ha ville først gjennomføre en siste verdensomspennende turne, som ble avsluttet i Oslo den 4. desember, 2010.

Kongefamilien til stede i salen
I salen under minneseremonien i Oslo Spektrum, vil den norske kongefamilie og representanter for det offentlige Norge være til stede sammen med mange av dem som ble direkte berørt av angrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya den 22. juli i år.

En rekke artister deltar
Kringkastingsorkesteret vil sammen med en rekke andre artister sette rammen for seremonien. A-ha gjenforenes også denne ene dagen for å være en del av den nasjonale minneseremonien, melder NTB.

Andre artistene som deltar er: Susanne Sundfør, Leif Ove Andsnes, Karpe Diem, DumDum Boys, Sivert Høyem, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava og Sissel Kyrkjebø.

Kun spesielt inviterte
Seremonien sendes direkte på NRK1 og NRK2, i NRK P1, P2, P3. Det er kun spesielt inviterte som får være til stede i Oslo Spektrum under seremonien. Det er NRK-programleder Haddy N’jie som leder minnemarkeringen som starter klokken 15.00 søndag om halvannen uke.

78 mennesker ble drept i terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.