*Nettavisen* Nyheter.

- Vi blir hardt straffet

Martin Andresen etter tap mot effektive Tromsø.

24.05.10 21:26

- I dag spiller vi en god fotballkamp og det er en god prestasjon fra vår side. Vi skapte mer i første omgang enn alle lag har skapt til sammen her oppe. Det sier litt om prestasjonen vår, sier Martin Andresen til vif-fotball.no etter tapet mot Tromsø.

- Dessverre er vi litt ukonsentrerte inne i egen boks på de får innleggene Tromsø får, og vi blir hardt straffet. Vi er vanligvis gode på innlegg i boksen, men i dag slurva vi. Vi kommer til mange innlegg og dødballer og optimalt kunne vi skapt mer trykk når vi kommer i de situasjonene.

Flere rokkeringer

Andresen måtte rokkere på laget før avspark, og underveis i kampen. Andreas Nordvik fikk en liten kjenning i baksiden av låret på oppvarmingen og ble erstattet av Amin Nouri. I andre omgang gikk Mohammed Abdellaoue av banen etter et drøyt kvarter.

- Moa fikk en liten kjenning med en skade. Det skal ikke være noe alvorlig, men det hadde ikke vært bra om han fortsatte kampen, forklarer Andresen.

Tromsø leder serien etter 13 runder, og har tatt 30 poeng. Kun i borte mot Lillestrøm i 2. serierunde har TIL gått av banen uten poeng.

- Kampen i dag er veldig typisk for lag som er i den flyten Tromsø er i. Det er pussig at de har skapt nest flest sjanser i hele Tippeligaen og at de leder på 30 poeng. De har en god spiss framme med Rushfeldt og er solide defensivt. Tromsø jobber godt som lag, sier Andresen.

- Unaturlig høy effektivitet

Andresen er usikker på om Tromsø kan holde helt inn, men tror de blir med i toppen helt til slutt.

- Tromsø kommer til å være med å kjempe om medaljer. Det er et vanskelig lag å slå. Men de kan umulig opprettholde den effektiviteten de har hatt hele veien. De kan selvfølgelig bli seriemester, men jeg tror det er sannsynlig at andre lag kommer, sier han.

- Men jeg tror ikke Tromsø sprekker, men det må skapes mer målsjanser om det skal holde helt inn. Tromsø har en unaturlig høy effektivitet om dagen.

- Utgjort

Rett før Tromsø gikk opp til 2-0 ble Vålerenga snytt for straffespark da Helge Haugen felte Mohammed Fellah som var på vei ut av straffefeltet med ballen.

- Det er utgjort at vi ikke får straffe, og det er nok en dommeravgjørelse som kan debatteres. Vi har hatt litt utur med de tingene så langt i sesongen.

Mai har vært en måned med meget tett kampprogram. Nå er det 13 dager til neste seriekamp.

- Det blir ikke fri på alle, da flere skal på landslagssamling. Men det blir en liten pause i vårt kampprogram. Vi har et ungt lag som ikke har spilt så mange kamper i Tippeligaen og flere kjenner nok trøkket, så det kan være bra for oss med litt pause fra Tippeligaen nå, avslutter Andresen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport/Astrid M. Nordhaug

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.