RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir sett på som raringer

Sist oppdatert:
Det er full krise på norsk sokkel. -Vi kan ikke konkurrere på kostnader. Vi blir sett på som noen raringer som lar folk arbeide på riggene våre i to uker, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig
Antallet rigger i arbeid er 11. I år 2000 var antallet rigger i arbeid på norsk sokkel 24. Neste år ventes bare seks rigger i arbeid.

Det er historisk at aktivitetsnivået er å så lavt, mens oljeprisen er så høy, påpekte konsernsjef Kjell E. Jacobsen i t Smedvig på et møte i Norges Rederiforbund, ifølge Aftenposten.

På norsk sokkel er antallet arbeidsplasser på rigger mer enn halvert fra 6.300 i år 2000 til 3.100, ifølge Jacobsen, som legger mye av skylden på norsk regelverk.

- Norsk oljeindustri taper sammenlignet med andre deler av verden. Vi kan ikke konkurrere på kostnader. Vi blir sett på som noen raringer som lar folk arbeide på riggene våre i to uker, for deretter å gi dem fire uker fri. Det er lite sannsynlig at den høye oljeprisen vedvarer. Når oljeprisen blir lavere, betyr det ytterligere kutt i kostnadene, sier Jacobsen.

Også globalt har utnyttelsen av verdens riggflåte gått ned fra 91 til 80 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere