Gå til sidens hovedinnhold

- Vi blir truet på livet

Finn Christian Jagge og familien blir truet på livet - etter at kona startet opp Iam.no.

Dette skriver Se og hør tirsdag.

- Det har vært et veldig trykk utenfra i det siste. Det som bekymrer meg mest, er at barna blir dratt inn i dette, sier den tidligere alpinisten og OL-vinneren til bladet.

«Finken» og kona Trine-Lise Jagge har mottatt trusselbrev om kidnapping av barna, drapstrusler og uhyggelige telefoner og tekstmeldinger fra ukjente.

Bakgrunnen for truslene er nettstedet Iam.no. Siden, som Trine-Lise står bak sammen med forretningsmannen Odd Harald Hauge, samler en rekke persondata om flest mulig mennesker i Norge.

Også Hauge har tidligere mottatt drapstrusler. Men til Nettavisen sa han tidligere at han er fornøyd med oppmerksomheten Iam.no har fått .

Nettsiden kombinerer persondata fra skattelistene, diverse informasjon om tilknytning til bedrifter, samt Google-søk og opplysninger fra telefonkatalogen - alt på én side.

LES OGSÅ:Legger ut ALT om deg på nett
LES OGSÅ: Så enkelt avsløres ditt personnummer

Dette har skapt kraftige reaksjoner, både fra folk som frykter identitetstyveri, og fra familier og enkeltpersoner som hevder de blir mobbet som følge av at opplysningene er så tilgjengelige .

Nå er det altså folkene bak som blir truet, og spesielt familien Jagge.

Trine-Lise bekrefter overfor Se og Hør at de har blitt truet, og at familiene har politianmeldt saken. Ut over det vil hun ikke kommentere hendelsene overfor bladet.

Paret har nå tatt alle forholdsregler - «for å unngå mer dramatikk».

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett