RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RETT PÅ TOPP: Anne Merete Bergh fra Rælingen på Romerike gikk mandag rett til topps på blogglisten, med sin blogg der hun påpeker at vi må være mer takknemlige for det vi får tilbake for skattepengene.
RETT PÅ TOPP: Anne Merete Bergh fra Rælingen på Romerike gikk mandag rett til topps på blogglisten, med sin blogg der hun påpeker at vi må være mer takknemlige for det vi får tilbake for skattepengene. Foto: Privat

- Vi bør være litt mer takknemlige for det vi får

Kreftrammede Anne Merete Bergh (39) traff blink med sin skatteblogg.

- Det er helt sykt, jeg skjønner ikke at det går an. Det sprer seg som ild i tørt gress, sier Anne Merete Bergh fra Rælingen til Nettavisen.

Bloggen hennes gikk mandag rett til topps på blogglisten. Innlegget, «Slik fikk jeg et millionbeløp igjen på skatten!!!», er lest av 113.000 personer.

- Jeg har fått veldig mye respons. Det er veldig kult, jeg måtte rett og slett ta en screenshot av blogglisten i går, sier 39-åringen fornøyd.

Les Anne Meretes blogg her

- Traff mange i hjertet
I tilegg har bloggen blitt delt 7800 ganger på Facebook.

- Det var egentlig bare en refleksjon over min egen situasjon, som tydeligvis traff mange i hjertet, sier Bergh.

I bloggen skriver hun om alt hun har fått igjen av skatten hun betaler,  etter at hun fikk diagnosen brystkreft for ett år siden.

«Summen blir at jeg nok minst har fått over en million igjen på skatten», skriver hun i bloggen.

- Jeg fikk baksmell på skatten, og syntes ikke det var så veldig kult. Men så begynte jeg å tenke på det jeg egentlig har fått dette året, forteller hun.

Anne Merete Bergh fikk livet snudd på hodet da hun fikk kreftdiagnosen for ett år siden, men kan ikke få fullrost den behandlingen hun har fått i helsevesenet.


- Ikke penger vi gir staten

Det er en lang liste over kostnader hun trekker fram; cellegiftkurer, undersøkelser, operasjoner, parykk, transport, protese og sykepenger.

- Man tenker jo ofte at det er veldig surt å betale skatt, men det er jo ikke penger vi gir til staten. Det er faktisk penger som gir oss en trygghet hvis det skulle skje noe, sier Bergh til Nettavisen.

For henne ble livet snudd på hodet da hun fikk kreftdiagnosen.

- En kreftdiagnose er skummelt og forandrer mye av måten man tenker på, og det forandrer livet. Det har selvfølgelig vært tøft, men jeg har vært veldig åpen om det. Det har hjulpet meg mye, sier hun.

Hun kan ikke få fullrost den hjelpen hun har fått av helsevesenet.

- Kreftavdelingen på Ahus må være noen av de beste i landet. Jeg er fortsatt under behandling, og systemet har fungert veldig fint for mitt vedkommende. Jeg er veldig fornøyd med helsevesenet, sier Bergh.

- Bør være mer takknemlige
Hun mener folk bør være mer takknemlige for ordningene vi har i Norge.

- Vi har gode ordninger som vi tar for gitt, og egentlig bare glemmer fordi vi er så vant til det. Det blir litt sånn at jo mer man får, jo lettere er det å glemme. Men det er ingen selvfølge at man skal få de tingene, påpeker Bergh, og legger til:

- Jeg sier ikke på noen måte at vi har et perfekt system, men jeg synes vi kan være litt mer takknemlige for det vi får.

Bergh vektlegger at det ikke bare gjelder når man er syk.

- Bare det at du kan være hjemme i ett år etter at du har fått barn, og får full lønn, at du får barnetrygd og fem uker ferie hver sommer, er helt utrolig. Du får fri på helligdager, og at du kan være syk et helt år med full lønn. Det får man ikke i USA, sier hun.

- Skal fortsette å blogge
Bergh er ganske fersk som blogger i Nettavisens bloggsamfunn blogg.no.

- Jeg begynte å blogge for et par måneder siden, fordi jeg er glad i å skrive. Det er en fin plass å skrive gode historier, sier hun.

At hun skulle bli den største bloggeren mandag, hadde hun ikke sett for seg. 

- Det er veldig morsomt, jeg har fått veldig mye respons, sier Bergh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere