*Nettavisen* Nyheter.

- Vi driver ikke med demokratisk sentralisme som i gamle Russland

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Det er jo bare tull det LO-lederen kommer med.

17.12.12 16:32

Høyres Torbjørn Røe Isaksen er lite imponert over LO-leder Roar Flåthen.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

I forbindelse med «Det Store Intervjuet» lørdag i Nettavisen, påsto Flåthen at en eventuell gulgrønnblå regjering ledet av Erna Solberg fremstod som vinglete.

LES HELE INTERVJUET HER: - De er noen vinglekamerater

- Et useriøst risikoprosjekt

- De har et troverdighetsproblem. En dag er de for å fjerne formuesskatten, neste dag ikke. En dag vil de ikke røre sykelønnsordningen, neste dag vil de innføre den svenske modellen som helt klart er en endring i negativ retning, sa Flåthen til Nettavisen NA24.

- Det fremstår rett og slett som et useriøst risikoprosjekt med Fremskrittspartiet i regjeringen for første gang, fortsatte han.

Røe Isaksen mener at Flåthen ikke vet hva han snakker om eller bevisst fordreier virkeligheten og at spørsmålsrunden blant LOs medlemmer om hvem de skal støtte i forbindelse med neste års valg bare er et spill for galleriet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helle Frost (Nettavisen)

- Det er jo bare tull

- Jeg registrer oppgitt at de på den ene siden sier at de skal ta en runde hos sine medlemmer, for deretter å ta en stilling til hvem de skal støtte, sier Røe Isaksen til Nettavisen NA24.

- Det er jo bare tull. Han har drevet valgkamp for Ap i flere uker. Disse påstandene er jo bare en fortsettelse av det, sier han videre.

Han mener at de fire ikke-sosialistiske partiene er mer samlet enn noen gang tidligere.

- Alle har sagt at det blir ny regjering hvis vi får flertall. Vi står også samlet om flere saker enn noen gang. Det bekymrer tydeligvis Flåthen, sier Røe Isaksen

Det er de rødgrønne som vingler

Flåthen føler, ifølge Røe Isaksen, et behov om å så tvil om en sterk utfordrer til regjeringen.

- Dette er rene valgkamputspill fra Flåthen, men han tar feil. Vi står mer samlet enn noen gang. Det er jo på den rødgrønnesiden de vingler, sier Røe Isaksen.

- Hva tenker du på?

- Nå har Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti sagt at det skal bli omkamp om EØS-avtalen, mens Arbeiderpartiet sier det er helt uaktuelt.

- Det er jo en av grunnpilarene i norsk utenrikspolitikk. Også innad i LO er det jo et stort ønske å se på EØS-avtalen, sier Røe Isaksen.

- Flåthen har vel et poeng når det gjelder formuesskatten?

- Han må være glad for at noen partier ønsker og gjør noe med formuesskatten. Både han og Trond Giske ønsker jo å fjerne den, sier Røe Isaksen.

- Da ender de rike opp med å betale null skatt?

- Folk med penger skal betale skatt, sier Røe Isaksen.

- Hvordan?

- Det er jo forskjellige måter å gjøre det på. Vi trenger imidlertid litt mer tid med å komme med et konkret forslag, men det jobbes med, sier Røe Isaksen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helle Frost (Nettavisen)

Russisk demokratisk sentralisme

- Han trekker også fram sykelønnsordningen som et vinglete C-moment fra Erna & Cos side?

- Nei. Sykelønnsordningen er et ekstremt dårlig eksempel. Høyre har beholdt full lønn under sykdom i alle våre budsjettforslag.

- Michael Tetzschner åpnet for den svenske modellen, som er mye dårligere enn den norske?

- Flåthen har vel hørt om en programdiskusjon? I hvert fall i Høyre har vi ikke demokratisk sentralisme slik man drev med i gamle Russland.

- Tetzschner representerer et lokallag, som har sitt syn på det. Nå blir det en intern diskusjon, men jeg tror det er svært lite sannsynlig at det Oslo Høyre mener blir vedtatt, for å si det forsiktig, sier Røe Isaksen.

- Flere av Flåthens tillitsvalgte mener jo at regjeringen må gå til valg på økte skatter, mens LO-lederen tidligere har sagt at det er uaktuelt.

- Betyr det at LO vingler? spør Røe Isaksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.