RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi drømte om et toppløsbilde

Ifølge journalisten ønsket ukebladet seg et toppløsbilde av daværende opposisjonsleder Helle Thorning-Schmidt. Bildet skulle på førstesiden etter at hun var bitt statsminister.
Ifølge journalisten ønsket ukebladet seg et toppløsbilde av daværende opposisjonsleder Helle Thorning-Schmidt. Bildet skulle på førstesiden etter at hun var bitt statsminister. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Danske Se og Hør overvåket Helle Thorning-Schmidts korttransaksjoner mens hun var opposisjonsleder, sier journalisten bak boken om ukebladet. Målet var å fotografere henne toppløs.

Den tidligere Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen sier til DR Nyheter at Thorning-Schmidt, som nå er Danmarks statsminister, og Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen var blant dem som fikk korttransaksjonene sine overvåket.

- Vi overvåket Helle Thornings transaksjoner fordi vi drømte om et bilde av henne toppløs. Planen var at vi skulle trykke bildet på forsiden når hun var blitt statsminister, sier journalisten.

I boken «Livet, det forbandede» hevder han at bladet hadde en kontakt i IBM som formidlet kortutskriftene til dem.

Les også:  Statsminister omtales som «flørtende blondine»

Rasmussen ble først sitert på at det var tidligere sjefredaktør Henrik Qvortrup som sto bak overvåkingen, men fredag ettermiddag presiserte Rasmussen i en pressemelding at dette ikke stemmer. Qvortrup var sjefredaktør i perioden 2002 til 2008, det vil si før både Thorning-Schmidt og Løkke Rasmussen skal ha blitt overvåket. Men det var Qvortrup som fikk Se og Hør til å satse mer på historier om politikere, ifølge journalisten.

Tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen står bak boken «Livet, det forbandede»


Qvortrup ble avløst av Kim Henningsen, som ledet bladet fra 2009 til 2013. Via sin advokat har Qvortrup avvist kjennskap til at politikere ble overvåket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere