- Vi drømte om et toppløsbilde

Ifølge journalisten ønsket ukebladet seg et toppløsbilde av daværende opposisjonsleder Helle Thorning-Schmidt. Bildet skulle på førstesiden etter at hun var bitt statsminister.

Ifølge journalisten ønsket ukebladet seg et toppløsbilde av daværende opposisjonsleder Helle Thorning-Schmidt. Bildet skulle på førstesiden etter at hun var bitt statsminister. Foto: (NTB scanpix)

Danske Se og Hør overvåket Helle Thorning-Schmidts korttransaksjoner mens hun var opposisjonsleder, sier journalisten bak boken om ukebladet. Målet var å fotografere henne toppløs.

16.05.14 14:54

Den tidligere Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen sier til DR Nyheter at Thorning-Schmidt, som nå er Danmarks statsminister, og Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen var blant dem som fikk korttransaksjonene sine overvåket.

- Vi overvåket Helle Thornings transaksjoner fordi vi drømte om et bilde av henne toppløs. Planen var at vi skulle trykke bildet på forsiden når hun var blitt statsminister, sier journalisten.

I boken «Livet, det forbandede» hevder han at bladet hadde en kontakt i IBM som formidlet kortutskriftene til dem.

Les også: Statsminister omtales som «flørtende blondine»

Rasmussen ble først sitert på at det var tidligere sjefredaktør Henrik Qvortrup som sto bak overvåkingen, men fredag ettermiddag presiserte Rasmussen i en pressemelding at dette ikke stemmer. Qvortrup var sjefredaktør i perioden 2002 til 2008, det vil si før både Thorning-Schmidt og Løkke Rasmussen skal ha blitt overvåket. Men det var Qvortrup som fikk Se og Hør til å satse mer på historier om politikere, ifølge journalisten.

Tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen står bak boken «Livet, det forbandede» Foto: Søren Bidstrup (NTB scanpix)


Qvortrup ble avløst av Kim Henningsen, som ledet bladet fra 2009 til 2013. Via sin advokat har Qvortrup avvist kjennskap til at politikere ble overvåket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.