*Nettavisen* Nyheter.

- Vi elsker damer

DAMER VÆR VELKOMMEN: Christian Ringnes og Petter Stordalen mente at med damene kom gutta med lommeboken også. Foto: Linn Wiik, Mediehuset Nettavisen

- Der damene liker seg, kommer mennene automatisk etter, flirte finanskameratene da de onsdag åpnet Stordalens nye hotell.

28.10.09 23:02

(SIDE2:) - Vi skulle invitere 650, men ved 700 sa Petter stopp, sa en opprømt Christian Ringnes til Side2 da Folketeaterets nye hotell åpnet offisielt onsdag kveld.

Stordalen og Ringnes hadde slått på stortrommen og invitert både finanseliiten og ikke minst danseeliten på TV 2.

Dog var det viktigste at kvinnene kom, mente de. Både på hotellet og i Folketeaterpassasjen.

LES OGSÅ: Svir av to millioner på kjendisfest

Sterke kvinner
Marcel Lelienhöfs nye utstilling «Folk» rommet da også kvinner, fra mange steder i London, en utstilling som han hadde laget sammen med den kjente Vogue-stylisten Florence Nicaisse. Meningen med portrettene er at kvinner og menn ellers skal kunne sende inn sine portretter og delta i en konkurranse om å få plass blant portrettene og dessuten vinne en hotellfest for 20 personer.

- Dette er alle sterke kvinner som har utmerket seg innenfor sitt felt, fortalte Lelienhöf. Og sterke kvinner hadde ikke Stordalen eller Ringnes noe imot.

- Vi elsker jo kvinner, sier de to.

Mens «Mamma Mia» fremdeles spilles på Folketeateret, har Ringnes og Stordalen lagt ned 500 millioner kroner i hele bygget, mesteparten dog i hotellet.

- Kanskje 250 til 300 millioner, ja noe mer om jeg er ærlig, mente Ringnes.

Glemte mamma
- Litt Manhattan, litt boutiquehotell og noe unge liker, mente Stordalen før Ringnes minte ham på at mamma Stordalen var dørgende fornærmet over ikke å bli invitert.

- Jeg glemte det, sa Petter småflau og flirende.

Det var kanskje derfor også helt på sin plass å ta pressen med i bryllupssuiten over to etasjer der mesteparten av rommet faktisk var et spa og ikke en seng.

Dén sørget dog de to herrer å hive seg i med hver sin øl og der lå de og kvitret om hotellets fortreffeligheter.

Christian Ringnes sier til Side2 at meningen er å skape noe litt annerledes og morsomt.

Han omtalte seg da også som den «åndelige far» for prosjektet, mens Petter var «den åndelige mor».

- Og ikke minst er han faktisk lavere enn meg, skrattet Ringnes.

Beundrer Gunhild
Abid O. Raja var veldig glad for kvinnefokuset og mente det var viktig. Men mente overfor Side2 at både fotografiene av stripperne og Kate Moss i yoga kanskje ikke nødvendigvis ga riktig signal til alle.

- Jeg håper jo ikke de mener å seksualisere kvinnen. Jeg tror ikke det, sa han.

Raja avslørte imidlertid at han hadde stor tro på Petter Stordalens sterke kvinne, Gunhild Melhus. Melhus og Stordalen hjalp Raja under valgkampen.

- Jeg fikk blant annet låne elbilen i en måned. Jeg er imponert over at hun både driver forretninger, skriver en doktorgrad og er så langt fremme i miljøarbeidet på en og samme tid, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag