- Vi er alle minoriteter

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Oslos nye stortingskandidat – Jonas Gahr Støre – definerer «det norske vi».

Utenriksminister Jonas Gahr Støre stiller til valg som nummer fire på lista til Oslo Arbeiderparti, bak Jens Stoltenberg, Marit Nybakk og Jan Bøhler. I et intervju med NRK går han sterkt ut for integrering og skapelsen av et nytt multikulturelt Norge.

– Vi er alle deler av minoriteter, Norge er blitt samfunn med mennesker med ulik bakgrunn. Vi skal slå oss til ro med at slik er det. Utfordringen er hvordan vi vil leve sammen i det jeg kaller «det norske vi», der «vi» har en bredere definisjon i dag enn da jeg vokste opp, sier Jonas Gahr Støre til NRK.

Vil ha slutt på muslimstempling
Støre mener at hijab bør være tillatt overalt i Norge, men unntak av i politiet. Han tror ikke at mistroen mot muslimer stikker dypt i det norske samfunnet, men slår fast at samfunnet bør slå hardt ned på retorikk som stigmatiserer den islamske religionen.

– All retorikk som kobler muslim med fare, vold og terror må vi slå ned på, vi må ikke stigmatisere folk ut fra hvilken religion mennesket har. Hvert menneske har rett til å bli sett og målt i forhold til hva det menneske er. Er det involvert i ting som er i brudd med loven så skal det følges opp, men vi må ikke stigmatisere folk ut fra hvilken religion de kommer fra, sier han.

Radikal islam et ikke-problem
Støre mener radikal islam ikke er et problem i Norge. Han sier likevel at han ikke er uenig med partikollega Martin Kolbergs tidligere advarsler mot radikal islam. Støre mener at Kolberg advarte mot voldsbruk i religionens navn, noe han også er imot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.