RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er begge målscorere

Sist oppdatert:
Dawda og Mos stilte til nettreff tirsdag. Mos svarte blant annet på likheter og ulikheter mellom han og Moa. Les svarene her.

Vålerengas nykommere var med på det første nettreffet her på vif-fotball.no og svarte villig vekk på spørsmålene som hadde kommet inn. Det handlet om damer, fotballferdigheter, forventninger og kuldesjokk.

Bortsett fra dere selv. Hvem er den beste unge spilleren i Enga? Hilsen Maria, Bryn

Mos: Det er utrolig mange gode unge spillere. Vanskelig å peke på en, men jeg er utrolig imponert over unggutta her.

Dawda, hvor mange minusgrader i vannet må det til for at du fryser? :D Hilsen Andreas

Hei, ved null grader fryser vann til is:) Da fryser også Dawda til is.

Ser dere frem til å dra til Tyrkia og La Manga? Dere blir tross alt borte over en måned til sammen? Hilsen Soliman, Etterstad

Mos: Det blir deilig å komme til varmen og spille på naturgress. Det blir morro. Slippe snøværet som er her nå.

Er det noen spesielle spillere vi bør se opp for på Skeid i morgen? Steinar, Drammen

Mos: Vet jo ikke hvem som starter i morgen, men det er mange gode spillere for Skeid. Tom Erik Breive på midtbanen er utrolig dyktig.

Hvordan blir det å møte Skeid i morgen? HilsenRonny, Ellingsrud

Dawda: Det tror jeg blir utrolig morsomt. Jeg gruer og gleder meg. Trodde ikke vi skulle møte de så tidlig.
Mos: Det blir spennende. Blir rart å spille mot gamle lagkamerater, vi får vise hvem som er best.

Dawda, har sett deg på VIF TV, og du er dyktig. Har du tenkt på en TV karriere etter at du legger fotballskoa på hylla? Hilsen Torgeir

- Jeg er bare meg selv. Jeg gir mye av meg selv, det har alltid fungert for meg. Setter pris på at folk liker personligheten min. Men, TV-karriere har jeg ikke tenkt på.

Hva er den beste filmen, beste boka og beste CDen dere vet. Hilsen Geir

Dawda: Har aldri lest en bok. Har fått mye kjeft av min mor for det. Kanye West sin forrige CD er bra. Liker filmen The Hurricane veldig godt.
Mos: Jeg leser ikke så mye bøker, men har vært gjennom skolebøkene. Hører mest på r 'n b. Chris Brown er bra. Veldig glad i Alene Hjemme 1.

Jeg lurer på hvem som har best humor på laget? Og hva er den morsomste episoden dere har opplevd siden dere kom til Vålerenga? Hilsen Ida Bella.

Mos: Når Harmeet skulle bokse var morsomt. Fikk beskjed om å ta opp guarden. Da sa han "hvilken guard". Han holdt kun opp den ene hånda for å forsvare seg selv.
Dawda: Det er mange som har god humor i Vålerenga. Vi unggutta tuller mye. Panzer er ganske morsom. Han er så laid-back.

Dawda. Hva var det beste og verste med å være tre dager i Mysen? Hilsen Rolf Nilsen, Rakkestad

- Å gå over elva var verst. Første dagen startet vi i ni-ti tiden og var ferdig ved midnatt. Å sove i telt var utfordrende, men gikk bra. Det var veldig morsomt å slåss med han bryteren og han bokseren. Vi hadde litt James Bond-oppdrag. Leita etter skoen til Benny Gullfot. Veldig morsomt.

Mos, kan du beskrive likheter og ulikheter mellom deg og broren din Mos? Hilsen Jan-Erik, Bærum

- Vi er begge glade i å score mål. Moa er større enn meg, mer fysisk. Jeg er kanskje mer utholdende enn han.

Som nye i Vif, lurer jeg på følgende Betyr det tilgang til nye muligheter når det gjelder DAMER? Hilsen Harald, Bærum

Dawda: Man har hørt rykter før man kommer til klubben om at det er litt her og der. Damer får deg ut på sporet. Kommer det jenter, sier jeg ikke nei takk. Status virker hos damer:)

Mos, Hvem er forbildet ditt på fotballbanen? Hilsen Ingrid, Lillestrøm

- Forbildet mitt er "gamle" Ronaldo. Han har alltid vært det, og var en veldig bra spiller.

Hva er målet deres først og fremst denne sesongen men også i framtiden av deres karriere? Er det en liga som frister mer enn alle de andre? Hilsen Jørgen

Dawda: Målet mitt denne sesongen er å spille seg til fast plass og være en viktig del for Vålerenga. Utvikle meg mest som fotballspiller. Jeg drømmer om å spille for Manchester United en dag, men jeg tror Frankrike kunne passet meg bra.
Mos: Denne sesongen skal jeg kjenne på nivået og få noen innhopp. Se hvordan det er å være i Tippeligaen. Den store drømmen er å spille seg til en fast plass på Vålerenga så får vi ta det etter det.

Hvordan er treningene i Vålenga kontra Skeid mht. intensitet, lengde og opplegg? Hilsen Arnfinn klansmann

Mos: Opplegget er mye bedre. Vi får tid til å hvile mellom treningene. Det går mye fortere her, så må være på hugget hele tiden.
Dawda: Man merker at det går fortere når man spiller. Intensiteten er høyere. Personlig merker jeg at jeg blir mer sliten nå enn hva jeg er vant til. Men det handler om tilvenning.

Utrolig spennende at dere har kommet til Enga, jeg tror og håper at dere kommer til å gjøre det bra. Åssen følelser har dere i kroppen? Er dere spente og nervøse? Hilsen Torben, Oslo

Mos: Er både spent og nervøs. Blir godt å komme i gang nå.
Dawda: Man er litt nervøs og samtidig veldig spent. Håper jo det skal gå bra.

Halla gutta, og velkommen skal dere være. Veit ikke om dere er helt inne med å kunne svare på dette men :
Nå som det er blitt en del av dere som har gått fra Skeid til VIF. Kan dere prøve å påvirke noe permaenet samarbeid mellom de to klubbene? Sist jeg hørte hadde Skeid no samarb.avtale med oppgulpet fra togstasjonen kalt noe med lille..... Det kan jo ikke være fordi VIF er konkurenter lenger. Alle ser jo på talenter overalt...? Alltid hatt sansen for Skeid og det dem presterer. Hilsen Almar

Dawda: Det tror jeg kan bli vanskelig. Jeg tror Vålerenga veldig gjerne ønsker et samarbeid med Skeid. Mange av oss som har vært i Skeid før mener det er fjernt at man har et samarbeid med Lillestrøm og ikke Vålerenga. Mange av gamlegutta i Skeid hater Vålerenga, men nå konkurrerer Vålerenga og Skeid på forskjellig nivå. Hvem vil ikke spille for Vålerenga da? Til slutt er det uansett vi spillerne som velger å prøve noe nytt om vi ikke blir enige om ny kontrakt med Skeid og får et tilbud fra Vålerenga.

Moa var et relativt ukjent blad men kjempet seg inn på laget ved å være god på alle treninger og kamper fra Januar. Dette er vel noe dere ønsker å gjenta. Hvordan jobber dere med å kopiere denne måten å spille seg inn på? Hilsen Pettern

Mos: Hvis man klarer å prestere best mulig på trening, vil man få sjansen. Vi må gjøre som vi alltid har gjort, de samme utfordringene. Vi må jobbe med å vise treneren at vi er verdig en plass på laget.
Dawda: Det kan bli vanskelig å kopiere Moa, det er ikke ofte slikt skjer. Håper folk gir oss litt tid, slik at vi får vise oss fram, selv om det kanskje tar lengre tid.

Hei Dawda og Mos. Hvor på banen føler dere at dere presterer best? Eventuelt, hva er deres styrker? 1 mot 1, avslutninger, teknikk? Hilsen Jonatan

Mos: Jeg føler jeg presterer best som spiss. Mine styrker er nok avslutningene.
Dawda: Jeg er best som kant. Styrken min er 1 mot 1.

Hei! Jeg er spent på å høre hva deres førsteinntrykk er av lagkameratene deres. Hvem synes dere er morsomt? Hvem syens dere er snillest? Hvem synes dere er surest? Hilsen Arne Schau-Knudsen

- Førsteinntrykket er at det er en fin gjeng. Panzer er morsom. Ingen er sure. Alle behandler oss bra og tar vare på oss. Tatt oss godt i mot, svarer Mos.
- Tror ikke det er mange klubber i Norge som har bedre miljø enn Vålerenga, legger Dawda til.

Hei Dawda - hvordan har overgangen fra Skeid til Vålerenga vært? Hilsen Stefan, Hurum.

- Det har vært moro. Ganske moro. Utfordrende. Jeg merker at det er mye mer trening enn det jeg er vant til. Pluss at det er mye mer profesjonelt. Det er litt sånn; alt skal på plass og alt skal være 100%. , men først og fremst er det moro og utfordrende.

Hei Mos! Hvis du må bare må si en ting, hva er den største forskjellen mellom VIF og Skeid?

Ehhhh.. Største forskjellen er vel at jeg skal spille for 15 000, og ikke for 1000.

Kalle fra Grorud her!! Freddy Dos Sontos, Daniel, Moa og Berre kommer fra Skeid og har vært suksess i Vålerenga. Legger dette press på dere? Eller tenker dere ikke på det?

- For å være helt ærlig har vi ikke tenkt noe særlig på det. Vi kommer som nye spillere og blir tatt imot som alle andre. Det eneste vi har tenkt på er at Vålerenga tenker tilbake om noen år på at de er glad for at de kjøpte oss.

Les Troys blogg her

Se Dawda på dypt vann her

Se treningskampene på VIF TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere